kapat

04.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Ateşkesi kimse dinlemedi
İsrail ile Filistin arasındaki ateşkese rağmen çatışmalar dün de sürdü. İsrail helikopterleri Filistin hedeflerini vurdu. Ölü sayısı 63'e çıktı

İsrail ile Filistin arasında önceki gün geç saatlerde varılan ateşkes ancak dün öğleye kadar sürdü. Filistin'in Gazze ve Batı Şeria bölgelerinde çıkan çatışmalarda en az üç kişi daha hayatını kaybetti. Böylece son altı gündeki çatışmalarda ölü sayısı 63'e yükseldi. Gazze Şeridi'nin Netzarim kentindeki Yahudi yerleşim bölgeleri civarında çıkan çatışmalara İsrail askerleri helikopterler eşliğinde müdahale etti. Helikopterlerden tanksavar füzeleri atıldı. Çok sayıda bina zarar gördü. Bölgedeki basın mensupları, İsrail ordusuna ait 2 helikopterin Filistin hedeflerine füze attıklarını ve makinalı tüfek ile taradıklarını belirttiler. Ölenlerin 51'i Filistinli, 9'u Arap ve 3'ü de İsrailli.

SOKAK KAVGASI
Batı Şeria'daki olaylar ise 15 yaşındaki bir Filistinli'nin cenazesinin kaldırılmasının ardından başladı. El-Halil ve Nablus kentlerindeki kutsal Yahudi mekanlarına Filistinliler tarafından saldırılar düzenlendi. Bunun üzerine Filistinliler'le Yahudi yerleşimciler arasında çatışmalar çıktı.

Sokak kavgaları Ramallah'a da sıçradı. İsrail askerleri plastik kurşunlarla olaylara müdahale etti. Ancak, çatışmalar iki ordu arasında cereyan etmediği için varılan sözde ateşkesler etkili olmuyor. Filistin tarafında çatışmalara ön safhada katılanlar arasında Filistin yönetimi lideri Yaser Arafat'ın politikalarını desteklemeyen Fetih grubu üyelerinin bulunduğu belirtiliyor.

GÖSTERİLER YAYILDI
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta da 20 binden fazla Filistinli ve Lübnanlı, İsrail'in Kudüs ve Filistin topraklarında "katliamını" protesto için gösteri yaptı. Gazze'de Cumartesi günkü çatışmalar arasında kalan ve İsrail askerlerinin ateşi sonucu ölen 12 yaşındaki Filistinli Muhammed Cemal el Durra'nın babası, tüm dünyaya oğlunun "intikamının" alınması için çağrı yaptı.

Cemal El Durra, İsrail'in oğlunun ölümünden dolayı yargılanması gerektiğini savunarak, bu korkunç cinayete televizyonlar aracılığıyla tanıklık eden tüm dünya ülkelerine, İsrail'in adalet önüne çıkarılması için çağrıda bulundu.

MISIR'DAN YARDIM
Bu arada, Mısır, Filistin Özerk Yönetimi'ne, İsrailliler'le çatışmalarda yaralanan Filistinliler için tıbbi yardım göndereceğini bildirdi.

Resmi basın-yayın organlarının haberlerine göre, Mısır, Sağlık Bakanı İsmail Sallam'ın, Filistinli meslektaşı Riyad el Zanun ile tıbbi ihtiyaçlar konusunda yaptığı telefon görüşmesi doğrultusunda, Filistin'e ilaç ve tıbbi malzemeyi gönderecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır