kapat

02.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner


Degaj yapma!

Bilmiyorum ki bu kaçıncı aynı başlık. Bu kaçıncı sıkıntılı seyir zevki. Fenerbahçe hâlâ beklenen tarz futbolu sahaya yansıtamıyor. Pozisyonu yok, gol atıyor.

İkinci yarı Ogün'ün bir frikik vuruşu Antalya kalecisi Adnan'dan geri geldi. Uche, Lazetiç, Mustafa Doğan, üçü zorlaya zorlaya golü attı. Son vuruşu kimin yaptığını bulabilene aşkolsun.

Fenerbahçe'nin oyun düzenini bugüne kadar görmüş değilim. Kimin ne yaptığı belli değil. Her futbolcu top ayağında kafasına göre takılıyor.

Modern futbolda oyunu kendi savunmandan başlatman lazım. Fener'de öyle değil. Rüştü her topu degaj ile oyuna sokuyor. Yeter Rüştü, artık degaj yapma! Aynı şekilde Ogün tarafından ileriye uzun savruk atılan toplar, duvara çarpmışcasına Fenerbahçe kalesine hücum olarak geri geliyor.

Antalya 3 gün öncesi Werder ile zorlu bir maç oynamış, kalesinde yarım düzine gol görmüş, F.Bahçe karşısına hem yorgun hem de sıfır moralle çıkmıştı.

Forvetler uyku sersemi
F.Bahçe'nin golüne kadar Antalya daha fazla koşan, takım oyunu içinde görünmeye çalışan, F.Bahçe'ye de biraz daha üstün gözüken taraftı. Sarı-lacivertlilerin bir farklı yanı; bireysel yetenekleri bizim ligimize göre üst seviyede olan oyunculardan oluşması. Bu nedenle maçın kaderini her an değiştirebiliyorlar.

Sarı-lacivertlilerin orta saha organizasyonu hâlâ yerli yerinde değil. Biraz top ayağına yakışıyor dediğimiz Yusuf da Mustafa hoca tarafından oyun dışına alınıyor. Yerine Ali Güneş'i yerleştirme sevdasında bile olsa, bana göre doğru değildi bu kararı. Fenerbahçe'nin hücum etmesi gereken adamlarını merak içinde seyrediyorum. Onlar gol atacağına akşamüstü uykusundan kalkmamışçasına Uche'ye gol şansı veriyorlar.

Eğer bu kadar üst üste Uche'ye gol kazandırıyorlarsa, bu F.Bahçe'nin hücumcularına koskocaman bir ayıptır. Kısaca Fenerbahçe lig yarışında maçı kazanan olsa bile futbolu gelecekte sabırlara yatırım yapmaya devam ediyor.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır