kapat

30.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Yapı Kredi'ye 300 milyon $ kredi
Yapı ve Kredi Bankası, uluslararası piyasalardan aldığı 300 milyon dolarlık kredinin imzasını dün İstanbul'da attı.

İmza törenine Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Naci Sığın ve krediyi veren 23 uluslararası bankanın temsilcileri katıldı. Bir yıl vadeli, libor artı yüzde 0.5 faiz oranıyla alınan kredi sevk öncesi ihracatın finansmanında kullanılacak.

Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Naci Sığın 170 milyon dolar tutarındaki krediyi yenilemek için çıkılan yurtdışı piyasalardan, beş hafta gibi kısa bir sürede 300 milyon dolarlık kredi temin edildiğini söyledi. Son dönemde alınan kredilerde ekonomik programın olumlu etkisinin de görüldüğünü belirten Sığın sözlerini şöyle sürdürdü: " Ben kredilerde daha ziyade toplam maliyetle ilgileniyorum. Bu kredide toplam maliyet 115 baz puan. Geçen seneki kredide 125 baz puandı. Binde birlik bir gerileme var. Bunda istikrar programının etkisi önemli. Ayrıca Yapı Kredi'nin halka açık bir banka olması da yabancı kreditörler tarafından tercih edilir olmasını sağlıyor. Geçen sene banka olarak toplam 425 milyon dolarlık kredi almıştık. Bu rakam bu yıl yüzde 80'lik bir artışla 750 milyon dolara ulaştı."

Sığın imza töreninden sonra katılımcı bankalara yönelik yaptığı kısa konuşmada da ekonomik istikrar programının hedefler doğrultusunda, kararlılıkla sürdürüldüğünü, bankacılık kesiminde olan yapısal değişikliklerden ve Yapı Kredi'nin bugünlere nasıl hazırlandığından bahsetti. Sığın, programla ilgili iyimserliğini sürdürdüğünü belirtti.

Katılımcı bankalar adına konuşma yapan The Fuji Bank Genel Müdürü Toshihiro Mitsui, Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Mitsui, Türk bankalarını ciddi bir rekabetin beklediğine işaret ederek gelecekte de Yapı Kredi ile çalışmak istediklerini vurguladı.

Yapı Kredi'ye Avrupa'dan ödül
Bu arada, İngiltere'de yayınlanan Call Center Focus dergisi tarafından düzenlenen "Avrupa Çağrı Merkezi Ödülleri" yarışmasında Yapı Kredi Çağrı Merkezi'ne "Eğitim ve Koç"luk alanında gümüş plaket verildi. Yapı Kredi Çağrı Merkezi'nin kurulmasında büyük emeği geçen ve merkezin bugünkü düzeyine ulaşmasına çalışma arkadaşlarıyla birlikte katkıda bulunan Yapı Kredi Bankası'nda alternatif dağıtım kanallarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tülay Güngen de "Avrupa'da Yılın Çağrı Merkezi Profesyonellik Ödülü"nü kazandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır