|
|
Kaybetmeyi hiç sevmiyor
Türkiye ve Atatürk hayranı Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, "Bakü-Ceyhan Projesi, Kazak petrolü olmadan asla verimli olmaz" diyor
TÜRKİYE ve Atatürk hayranlığı ile tanınan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, tatilinişu sıralarda Türkiye'de geçiyor. Nazarbayev, Süleyman Demirel'in başbakanlığı sırasında Kazakistan'a 49 yıllığına kiralanan Antalya Kemer/Beldibi mevkiindeki araziye yaptırdığı yazlık konutunda her gün bol bol yüzüyor, tenis oynuyor ve spor yapıyor. Nazarbayev Antalya'da sanki kendi evindeymiş gibi rahat ve mutlu. Nazarbayev, 15 günlük tatil için geldiği Antalya'da yakın dostu Türk İşadamı Bekir Okan ve yardımcıları ile birlikte tenis oynadı. Usta bir tenisçi olan Nazarbayev, kaybetmeyi hiç sevmiyor, bu nedenle eşli maçlarda yanına Bekir Okan'ı alarak rakiplerini yenmenin zevkini çıkarıyor.
BAKÜ-CEYHAN MESELESİ
Sorularımızı içtenlikle yanıtlayan Nursultan Nazarbayev, Bakü-Ceyhan Boru Hattı Projesi ile ilgili mesajlar da verdi. Projeyi desteklediklerini söyleyen Kazak Cumhurbaşkanı, bunun gerçekleşmesi ve verimli olabilmesi için Kazakistan petrolünün de projeye dahil olması gerektiğini savunuyor ve ekliyor, "Kazakistan açısından, boru hatlarının Rusya üzerinden mi geçeceği, Ceyhan'dan mı geçeceği pek önemli değil, çünkü Kazak petrolü her ikisine de yeterlidir."
Nazarbayev, Kazak petrolünün, "kalitesi düşük" eleştirisine şöyle yanıt veriyor; "Bakü-Ceyhan'a vereceğimiz petrol Kaşagan'a bağlıdır. Kaşagan petrolünün kalitesinin belirlenmesi de geleceğin işidir". Bugün ülkemizden ayrılacak olan Nazarbayev, boru hattını cazip kılmak için, hattın geçeceği bütün ülkelerin transit ücretlerinin düşük tutulması gerektiğini savunuyor.
Olay TAN
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|