kapat

29.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Şişli'ye PAPA sokağı
Harbiye'deki Ölçek Sokak'ın adı, soykırım iftirasına karşı Türkiye'nin dinsel hoşgörüsünü dünyaya kanıtlayacak bir jestle, "Papa Jean Roncalli" oluyor

BİR "İLK" DAHA
BAŞKAN Mustafa Sarıgül bir "ilk"e daha imza atarak, Harbiye'deki Ölçek Sokak'a, Vatikan'ın yakın tarihinde önemli yeri olan Hıristiyan din büyüğü Papa 23. Jean Roncalli'nin adını veriyor. Roncalli, İstanbul'da bulunduğu 30'lu yıllarda, Ölçek Sokak'ta oturmuştu.

DÜNYAYA DERS
TÜRKİYE'nin "sözde Ermeni soykırımı" iftiralarına hedef tutulduğu günlerde Sarıgül, bu jestiyle dünyaya bir ibret dersi verecek. Sarıgül'ün jesti sayesinde Türkiye'nin dinsel ve etnik açıdan ne kadar büyük bir hoşgörüye sahip bulunduğu, dünyaya kanıtlanacak.

BİR TÜRK DOSTU
VATİKAN tarafından "Aziz" ilan edilen Roncalli'nin büyük bir Türk dostu olduğunu anlatan Sarıgül, sokak tabelasının değişeceği törene üst düzey Vatikan temsilcilerinin de çağrılacağını açıkladı. Sarıgül, "Bir uygarlık savaşçısı olan Papa Roncalli'nin adı, ilçemize onur verecek" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır