|
|
Halkbank'a Avrupa'dan üç talip
Genel Müdür Yenal Ansen, özelleştirmesi öngörülen Halkbank'la Almanya, Avusturya ve İtalya halk bankalarının ilgilendiğini söyledi
Halkbank'a yurtdışından talip çıktı. Halk Bankası Genel Müdürü Yenal Ansen, özelleştirilmesi öngörülen bankayla Avusturya, Almanya ve İtalya Halk bankalarının ilgilendiğini söyledi.
IMF-Dünya Bankası toplantıları için Prag'da bulunan Ansen, birçok yabancı banka ile görüştüğünü vurgulayarak, "Yaptığımız görüşmelerde, özellikle kamu bankalarının özelleştirilmesiyle ilgilendiklerini gördük. Türk bankacılık sistemindeki gelişmeleri yakından izliyorlar. Halkbank'ın özelleştirilmesiyle Avusturya, Almanya, İtalya Halk bankaları yakından ilgileniyor. Avrupa'daki bankalar kendi ülkelerinin dışındaki bankalar konusunda oldukça istekliler" dedi. Ansen ayrıca Çekoslovakya, Bulgaristan ve Bosna'da halk bankaları ile ortak çalışma yapmak için görüşmeler yaptıklarını bildirdi.
Blok satış, ya da arz
Halkbank'ın satış stratejisinin henüz belirlenmediğini kaydedenAnsen, "Ancak bizim önerimiz, banka hisselerinin yüzde 25-30'u blok olarak yabancı bir gruba ya da gruplara satılabilir. Hazine'nin payı yüzde 50'nin altında olmalı ve kalan tutar da halka arz ve meslek kuruluşlarına satış şeklinde gerçekleşebilir" dedi. Yenal Ansen yurtdışından kredi bulmak için bankanını sermayesinin Ekim'de 50 trilyon artırılarak 130 trilyon liraya yükseltileceğini de söyledi.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|