kapat

26.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Sezer Nazarbeyev el ele :
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Antalya Beldibi'ndeki yazlık konutunda tatilde bulunan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'i ziyaret etti. 45 dakika olarak planlanan ancak bir saat süren görüşmenin çıkışında Nazarbayev, Sezer'i elinden tutarak aracına kadar eşlik etti. Görüşmede, Nazarbayev, Sezer'e Kazakistan ve Türk halklarının tarihini anlatan kendi yazdığı "Tarihin Akışında" adlı kitabı hediye etti.

Bülent UZUN

Sezer'e FP'li vekil
TBMM içtüzüğü, Meclis Başkanı'nın önce iki ardından da üç yıllık bir süre için seçilmesini öngördüğü için 1 Ekim tarihi yeni Meclis Başkanlığı kulislerinin de yoğunlaşacağı tarih olacak. Yeni adaylık başvuruları için tanınan 10 günlük sürenin ardından 10 gün içinde de seçim yapılacak. TBMM içtüzükten kaynaklanan bu zorunluluk nedeniyle uzay çağında olsak da yeni başkanını ancak 20 günde seçebilecek.

Yıldırım Akbulut'un görev süresi 30 Eylül akşamı saat 24.00'te sona eriyor. 1 Ekim'den itibaren de TBMM Başkanı'nın vekili yaşı dolayısıyla FP'li Vecdi Gönül olacak. Böylelikle Gönül 20 gün süreyle aynı zamanda Cumhurbaşkanı vekili.

Ya kesilirse
TBMM yeni yasama yılı çalışmalarına 1 Ekim günü Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in konuşması ile başlayacak. Saat 15.00'te açılacak Genel Kurul toplantısında, Sezer'in yine hukuk ağarlıklı bir konuşma yapması bekleniyor.

Ama önemli bir sorun var. Meclis'in jeneratörü bir süredir bakımda. Jeneratörde meydana gelen arıza bir türlü giderilemedi ve tamirat da devam ediyor. Meclis yönetimi, enerji kısıntılarının giderek artacağı sinyallerinin alındığı şu günlerde, jeneratör tamiratını da 1 Ekim'e yetiştirmeye gayret ediyor. Aksi takdirde, 1 Ekim günü saat 15.00 ile 16.00 arasında elektrik kesintisi olmaması için dua edilecek.

Özürlülerin derdi
Trafİk kazalarının nedenlerini ve çözüm yollarını araştırmak üzere kurulan Meclis Komisyonu'na toplumun her kesiminden mektup ve elektronik posta yağıyor. Komisyon üyelerince hazırlanmaya başlanan rapora "Trafik ve Özürlüler" başlıklı bir bölüm konulması da kararlaştırıldı.

Görme özürlüler, ellerindeki bastonlarla yürümeye çalışırken, araçların park etmesini önlemek için kaldırım kenarlarına konulan mantar biçimindeki taş parçalarına takılıp düşüyorlar. Taksi şoförleri de, bagajlarındaki tüpgaz nedeniyle tekerlekli sandalyeyi koyacak yer olmadığını öne sürüp, aslında inip binmelerindeki güçlük nedeniyle özürlü vatandaşları araçlarına almıyor. Yağmura, kara ya da gideceği semte göre bile müşteri seçen taksiciler özürlülere karşı daha da acımasız...

Dokuz numara
Siyaset sahnesinde çok sayıda lakap ve unvanı bulunan Süleyman Demirel'in bu kez de bir kod adı oldu. Geçmişte özellikle DYP milletvekilleri, Demirel'den bahsederken "Patron" derlerdi. Şimdi bütün milletvekilleri, Demirel'e "9 numara" kod adını yakıştırıyorlar. Zamanında "Çoban Sülü, Barajlar Kralı, Bir bilen ve Baba" olan Demirel, 9'uncu Cumhurbaşkanlığı'ndan dolayı artık 9 numara.

İstemihan
DSP'li Kültür Bakanı İstemihan Talay, ender bir isme sahip. Siyaset ve yönetim bilimci Talay'ın çok az sayıda adaşı vardı. Son adaşı da Muğla'dan çıktı. MHP Muğla Milletvekili Metin Ergun, oğluna İstemihan adını koydu. Ergun geçtiğimiz günlerde de Yeniköy Termik Santrali Sosyal Tesisleri'nde oğlunu sünnet ettirdi. Talay'ın artık MHP camiasından da bir adaşı var...


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır