kapat

26.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Kapatılma ihtimali sıfır'
FP lideri Kutan, "Görüşmelerimizde Sayın Ecevit bana FP'nin kapatılma ihtimalinin yüzde sıfır olduğunu söyledi" dedi

Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Necmettin Erbakan'ın hapis cezasının kaldırılması ve FP'nin kapatılmaması için destek aramak amacıyla geldiği Brüksel'de ilginç açıklamalarda bulundu. Brüksel'de gazetecilere sohbet eden Kutan, Başbakan Bülent Ecevit'le yaptığı görüşmelerde FP'nin kapatma davasının da gündeme geldiğini söyledi. Kutan, "Başbakan'la vaki görüşmelerimizde kapatma davasıyla ilgili görüşlerini sorduk. Başbakan'ın cevabı 'bana göre kapatılma ihtimali yüzde sıfır' şeklinde oldu" dedi.

FP KAPATILIRSA AB'Yİ UNUTSUN
Recai Kutan, görüştükleri büyükelçilerin "FP kapatılırsa Türkiye AB'ye katılmayı gündeminden çıkarsın" şeklinde beyanlarda bulunduğunu vurguladı. Kutan şunları söyledi: "Avrupa kapatılmamıza sıcak bakmaz. Yani şimdi anarşiye, teröre bulaşmamış, kurulduğundan bu yana tek bir üyesi hakkında bile herhangi bir yasal işlem başlatılmamış olan bir parti kapatılırsa bunun izahı nasıl olacak? Sormazlar mı, yahu endişe ettiğiniz bazı eylemler olsa üyeler hakkında şimdiye kadar yasal işlemler başlatılırdı. Bir tek yasal işlem yok. Bu şartlar dahilinde yabancıların bu meseleye sıcak bakmaları kesin olarak söz konusu değil. Nitekim görüştüğümüz elçiler, FP kapatılırsa Türkiye AB'ye girmeyi unutsun diyorlar."

Kutan, Brüksel'deki temaslarının ilk gününde aradığını bulamadı. Kutan daha önce randevu aldığı kurumların ikinci adamlarıyla görüşebildi. Kutan ilk olarak Belçika'nın eski Ankara Büyükelçisi ve Belçika hükümetinin AB nezdinde dış politika temsilcisi Aleixs Brouhns ile görüştü. Görüşmeden sonra Kutan, Türkiye'nin bir an önce AB'ye girmesi konusunu değerlendirdiklerini belirterek, Brouhns'un bu konuda endişelerini dile getirdiğini söyledi. Kutan, "Ekim ayı içinde AB'nin hazırlayacağı raporun bir yıl önce yayınlanan rapordan çok farklı olmayacağı yönündeki endişelerini dile getirdi" dedi.

RANDEVUSU İPTAL EDİLDİ
Recai Kutan Avrupa Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekreteri yerine yardımcısı ile Belçika Senatosu başkanı yerine de yine yardımcısıyla bir araya geldi. Avrupa Parlamentosu Hıristiyan Demokrat Grubu Temsilcisi Philipe Morillon ise Kutan'la randevusunu iptal etti.

Hüseyin ÖZALP- Fikret AYDEMİR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır