kapat

26.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gönlümüzden geçen FP'nin kapatılmaması
Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz: ANAP olarak Türkiye'de hiçbir partinin kapatılmasını arzulamıyoruz

Başbakan Yardımcısı ve ANAP lideri Mesut Yılmaz, dün, partisinin Başkanlık Divanı Toplantısı'ndan önce gazetecilerin sorusu üzerine, FP'nin kapatılmasını arzu etmediklerini söyledi ve "Gönlümüzden geçen FP'nin kapatılmaması" dedi.

Yılmaz, FP Genel Başkanı Kutan'ın "sine-i millete dönme" sözlerinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Ne amaçla ve ne vesileyle söylendiğini bilemediğim için bir yorum yapmak istemiyorum. Biz geçen gün MKYK'da değerlendirdik. Biz ANAP olarak Türkiye'de hiçbir partinin kapatılmasını arzulamıyoruz. Parti kapatılması her ülkede uygulanan ama uygulanmaması arzu edilen bir müeyyidedir. Yargı safhasında olduğu için herhangi bir yorum yapmak doğru olmaz. Ama gönlümüzden geçen FP'nin kapatılmaması." Yılmaz, "FP'nin kapatılma ihtimali üzerine gündeme gelecek ara veya erken seçimi değerlendirdiniz mi?" sorusuna ise "Gayet tabii arzulanmamakla birlikte yargı kararının bu yönde çıkması halinde olabilecek gelişmeleri değerlendirdik. Sanıyorum ki, tüm siyasi partilerin de yaptığı ve yapması gereken budur. Çünkü arzulanmasa da bir ihtimal olarak önünüzde duruyor" yanıtını verdi.

3 saat süren ANAP Başkanlık Divanı'nın ardından bir açıklama yapan ANAP Genel Başkan Yardımcısı Ahad Andican da, imam-hatip okullarında başörtüsü yasağından dolayı ortaya çıkan bazı olayların toplantıda konuşulduğunu söyledi.

İMAM HATİPLERE TOLERANS
Yönetmelikte sadece Kuran derslerinde ve Kuran okunurken başörtüsü takılmasına imkan verildiğini söyleyen Andican şöyle konuştu: "İmam hatip okullarının meslek okulları bağlamında kabul edilmesi, meslek okulu bağlamında olduğu için de kıyafet konusunda toleranslı davranılması gerektiği inancındayız" Andican, hükümet ortakların bir arayagelerek bu konuda bir değerlendirme yapabileceklerini de sözlerine ekledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır