kapat

26.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yaş modeli
Emniyet Teşkilatı'nda bir üst rütbeye yükselme koşul ve esasları değişti.

Emniyet'e de Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki YAŞ modeline benzer bir sistem getirildi. Bundan böyle Emniyet müdürleri de kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilebilecek. Birinci sınıf Emniyet müdürü sayısı 500, ikinci sınıf emniyet müdürü sayısı da 800'ü geçemeyecek.

Yetki yasasına dayanılarak çıkarılan KHK'ya göre terfiler, öngörülen sınav ve eğitim şartı saklı kalmak üzere kıdem ve liyakata göre yapılacak. Üst rütbeye yükselmek için kıdem şartlarını yerine getirmiş komiser yardımcısı, komiser ve başkomiserlerin liyakat koşullarını belirlemek, üst rütbedeki boş miktarına göre sıralayarak terfilerini önermek üzere, "Genel Müdürlük Merkez Değerlendirme Kurulu" oluşturulacak.

KÖTÜ SİCİL GEÇ TERFİ EDECEK
Ayrıca üst rütbeye yükselmek için kıdem şartlarını yerine getirmiş Emniyet amirleri ile 4'üncü, 3'üncü, 2'nci sınıf emniyet müdürlerinin liyakat koşullarını belirleyerek, üst rütbedeki boş kadro miktarına göre sıralayarak terfilerini ve ikinci meslek derecesindeki görev unvanlarına ataması yapılacak personeli değerlendirmek ve öneride bulunmak üzere "Genel Müdürlük Yüksek Değerlendirme Kurulu" oluşturulacak. Kurullar her yıl Mayıs ayı başında toplanacak ve kararları oy çokluğu ile alacak. Rütbelerde belirlenen zorunlu bekleme süreleri sonunda bir üst rütbeye terfi edebilmek için üst rütbede boş kadro bulunması ve bekleme süresi içindeki yıl sayısı kadar olumlu sicil alınmış olması şart olacak. Ancak, başkomiserlikten emniyet amirliğine ve 3. sınıf emniyet müdürlüğünden 2. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi edebilmek için ayrıca çıkarılacak yönetmeliğe uygun olarak yapılacak yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olmak ve Akademisi Başkanlığı'nca düzenlenecek yöneticilikle ilgili hizmet içi eğitimi başarı ile tamamlamak şartı aranacak. Ayrıca, taksirli suçlar hariç paraya çevrilse veya tecil edilse dahi alınan hapis cezaları, aylıksız izinde geçen süreler, uzun ve kısa süreli durdurma cezaları ile meslekten ve memuriyetten men cezaları, ceza süreleri kadar terfiyi geri bıraktıracak. Her olumsuz sicil rütbe terfiini bir yıl geciktirecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır