kapat

26.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TEDAŞ'ta skandal
Denetimler sırasında 300 TEDAŞ çalışanının da kaçak elektrik kullandığı tespit edildi

Enerji Bakanlığı'nın kaçak elektrik kullananlara karşı 6 ay önce açtığı savaşın boyutları her geçen gün katlanarak büyürken, TEDAŞ çalışanları arasında da kaçak elektrik kullananlar çıktı. Kaçak elektrik kullananlar arasında çoğunluğu TEDAŞ ve TEAŞ'da çalışan 300 kişinin bulunduğu belirlendi. Bu kişilerin devlet memuriyetinden çıkarılacağı ve ömür boyu memuriyetten men edilecekleri bildirildi.

Baskın düzenlenen abone sayısı 1 milyon 600 bine yükselirken, 180 bin kişinin kaçak elektrik kullandığı belirlendi. TEDAŞ, kaçak elektrik bedeli olarak 21 trilyon lira ceza keserken, 13 bin 500 kişi hakkında Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulundu.

İÇERDEN VURULDULAR
TEDAŞ, bugüne kadar pek alışık olmadığımız bir yönteme başvurarak, kendi personeli ve TEAŞ çalışanlarını da baskın kapsamına aldı. TEDAŞ ve TEAŞ personeline yönelik kaçak baskınlarının etkili olması için, özel timler kuruldu. 300'e yakın personelin kaçak elektrik kullandığı veya kaçak kullanıma göz yumduğu saptandı. Bu çalışanlarla ilgili meslekten ihraç ve para cezası uygulaması başlatıldı. Ayrıca, kaçak elektrik kullananlara ömür boyu kamuda çalışma yasağı konması için cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusu yapılmaya başlandı.

MÜDÜR: AFFETMEM
TEDAŞ Genel Müdürü Osman Nuri Doğan, kaçak elektrik kullandığı saptanan 180 bin kişi arasında bakanlık personelinin de bulunduğunu doğruladı ve "Kim olursa olsun gözünün yaşına bakmadan gereken işlemi yapıyoruz. Kimseyi affetmem, müsamaha göstermem. Çünkü bu dava, ulusal bir davadır" dedi.

"Daha önce bazı TEAŞ ve TEDAŞ çalışanlarının, 'Nasıl olsa her şey bizden soruluyor, bir şey olmaz' diyerek kaçak elektrik kullandığı iddiaları vardı ama iddiaların üzerine gidilmiyordu" diyen Doğan, "Personelinizin üzerine nasıl gitmeye başladınız? Kendi elemanlarınızla bu baskınları nasıl yapıyorsunuz?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

ARKAMIZDA DESTEK VAR
"Arkamızda büyük bir siyasi destek var, rahat çalışıyoruz. Tüm müessese müdürlerini harekete geçirdik, 'Bölgenizdeki kaçak elektrik kullanımını önleyin' talimatını verdik. Eğer başarılı olamazlarsa faturanın kendilerine çıkacağını açıkca söyledik. Başarılı olmak zorundalar. Yoksa orada kalamazlar. Aboneler sıkı denetime alındı. Baskın yaptığımız abonelerin sayısı 1.6 milyona ulaştı ama bu sayı daha da artacak. Kendi personelimiz veya başkası, hiç fark etmez. Kaçak elektrik kim kullanıyorsa bedelini ödeyecek. Herkes kontrol altındadır. Baskına giden kendi personelimiz bile. Belki o da kaçak kullanıyordur, bilemezsiniz. Tedbirlerimizi ona göre alıyoruz. Bazı bölgelerdeki denetimlere, diğer bölgelerden elemanlar gönderiyoruz."

Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır