kapat

26.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
HADEP Şırnak İl Başkanı gözaltında
Otomobil ve evlerinde uzun namlulu silah ve bombayla yakalanan 12 HADEP'li gözaltında

Başbakan Bülent Ecevit'in bu Çarşamba gerçekleştireceği Şırnak gezisi öncesinde yoğunlaştırılan operasyonlar sonucu otomobillerinde bir uzun namlulu silah ve terör örgütüne ait doküman bulunan HADEP Şırnak İl Başkanı Resul Sadak'ın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. 12 parti üyesinin otomobillerinde bir uzun namlulu silah ve örgütsel dokuman, ev ve İl Başkanlığı'nda ise bir kaleşnikof ile 3 el bombası ve mermiler ele geçirildi.

Jandarma ve Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Başbakan Ecevit'in ziyareti öncesinde, Şırnak ilinin giriş ve çıkışlarındaki güvenlik önlemleri arttırıldı. Geçen Cumartesi günü de Şırnak ilinin Cizre ilçesinin Düzova köyü yakınlarında şüpheli görülen 3 araç jandarma tarafından durduruldu. Aralarında Batman'dan Şırnak'a gitmekte olan Şırnak HADEP İl Başkanı Resul Sadak'ın da bulunduğu 12 kişinin üstleri ve araçları arandı. Yapılan arama sonucunda, bir araçta uzun namlulu bir silah, diğerinde ise çok sayıda bölücü örgüt PKK'nın propagandasını yapan doküman buldu.

Bunun üzerine Sadak ve beraberindekiler Şırnak Emniyeti'ne götürülerek sorguya alındı. Pazar sabahı ise, tüm ilde aramalar yapıldı. Yakalanan 12 kişinin evinde ve HADEP İl Başkanlığı'nda yapılan aramada, bir kaleşnikof, 3 adet savunma tipi el bombası, 30 çeşitli çapta mermi ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Güvenlik kuvvetleri soruşturmanın devam ettiğini bildirdiler.

DEMİR: KOMPLO
HADEP Genel Başkanı Ahmet Turan Demir, Şırnak İl Başkanı Resul Sadak ve 11 il yöneticisinin bırakılmasını istedi. Şırnak il teşkilatının oluşturulması sürecinde bazı engellemelerle karşı karşıya kaldıklarını öne süren Demir, "Arkadaşlarımızın can güvenliğinden ve sağlıklarından endişe duyuyoruz" dedi. Demir, Uluslararası Af Örgütü ve İşkence İzleme Komitesi'ne başvuru yapıldığını bildirdi.

Ünsal ERGEL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır