kapat

26.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kim kimi destekliyor?
CHP'de kurultaya az bir süre kala, genel başkan adayları saflarını sıklaştırdı; delegeler kimi tuttuklarını tek tek açıklamaya başladı

CHP'de kurultaya az bir süre kala, genel başkan adayları çalışmalarını hızlandırdı. 5 genel başkan adayı, bir yandan delegeler ile temas kurarken, diğer yardan da delegeler üzerinde etkisi bulunan partinin ağır toplarını yanlarına çekmeye çalışıyor. Genel Başkan Altan Öymen'e, Mehmet Moğultay ve Murat Karayalçın destek veriyor. Adaylardan Deniz Baykal ise başını Önder Sav'ın çektiği arkadaşları ile çalışmalarını sürdürüyor. Hasan Fehmi Güneş de, 'sol kanat' olarak bilinen Ercan Karakaş ve Abdülkadir Ateş'in de aralarında bulunduğu ekiple hareket ediyor.

Sirmen olmazsa Öymen!
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen de eski bakanlardan Onur Kumbaracıbaşı ile Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı Celal Doğan'ı yanına aldı. Kumbaracıbaşı "Deniz Baykal'ın adaylığı yanlıştır. Sefa Sirmen bir kasabayı kent yaptı. 3 seçim kazandı. Adaylığını destekliyorum" sözleriyle yönünü açıkça belli etti. Kumrabacıbaşı, Sefa Sirmen'in adaylıktan kopması durumunda da Öymen'i destekleyecek. Dışişleri eski Bakanlarından Turan Güneş'in oğlu Hurşit Güneş'in arkasında ise önemli bir destek yok.

Her geçen gün destekçileri artıyor
Mehmet Moğultay ve Murat Karayalçın tarafından destekleniyor. Fikri Sağlar, Hasan Fehmi Güneş'in yarıştan çekilmesi durumunda Öymen'e destek olacak. Delege, Öymen ile ilgili olarak 'En azından partiye zarar vermiyor' kanısı içinde. Adnan Keskin'in de Öymen'e desteği konuşuluyor.

Sol kanat destekliyor
Ercan Karakaş ve Abdülkadir Ateş'in başını çektiği sol kanat tarafından destekleniyor. Daha önce aday olup kaybettiği için dezavantajlı durumda. Parti içi etkin bir isim olan Fikri Sağlar, bu kez Güneş'e tam destek olur görüntüde değil.

Belediye Başkanlığı şansını arttırdı
Onur Kumbaracıbaşı ve Celal Doğan en büyük destekçisi. Eski Genel Başkan Hikmet Çetin de Sirmen'e sıcak bakıyor. Ancak Çetin, kurultay arifesinde Beşiktaş'ın Leeds maçı için İngiltere'ye gitti. Sirmen'i Belediye Başkanlığı'nda başarılı gören delegeler çoğunlukta; bu yüzden şansı yüksek.

En zayıf genel başkan adayı
En zayıf genel başkan adayı. Kurultayda kürsüye çıkıp konuşma yapabilmek amacıyla aday olduğu belirtiliyor. Güneş'in ilk tur öncesi veya ilk turun sonunda adaylıktan çekilmesi bekleniyor.

Dezavantajı, CHP'nin TBMM dışı kalması
Mehmet Sevigen, Algan Hacaloğlu, Erdoğan Yetenç, Önder Sav gibi eski ekibi tarafından destekleniyor. Delege yapısının bir bölümü de eskiden kalma olduğu için Baykal'dan yana. Ancak partinin barajın altında kalarak TBMM dışı kalmasından sorumlu tutuluyor. Genel Başkanlık'tan istifa etmesi ise olumlu puan olarak değerlendiriliyor. Baykal'a yakın isimlerden Erol Çevikçe de Baykal'ın adaylığına pek sıcak bakmıyor.

Kimler döndü?
Bu kurultay öncesi CHP'de saf değişiklikleri de yaşandı. Yıllardır Deniz Baykal ile birlikte olan Adnan Keskin, Öymen'den yana tavır koyuyor. Sol kanat ve Hasan Fehmi Güneş'i destekleyen Fikri Sağlar, bu kez Güneş'in durumuna göre tavır belirleyecek. Güneş'in adaylıktan çekilmesi durumunda Öymen'i destekleyecek. Daha önce Baykal'a kızıp DSP'ye giden Cevdet Selvi de, Baykal döneminde partiye yeniden döndü. Bir süre Baykal ile birlikte oldu. Ancak bu kez Öymen'i destekliyor.

Mehmet Moğultay ve Murat Karayalçın da daha önce sol kanat ile birlikte hareket etmiyşti. Bu kez ibreleri Öymen'den yana.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır