kapat

26.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

TİKKO militanı öğretmen çıktı
İçisleri Bakanı Saadettin Tantan'ın talimatıyla, yasadışı TİKKO örgütüne karşı İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı olarak başlatılan operasyonlarda, örgütün İstanbul Bölge Sorumlusu Cemal Keser'in de aralarında bulunduğu 2'si kadın 7 üye yakalandı. Örgüte lojistik destek sağlayan kadın militanlardan Yemiş Ayrıç'ın İstanbul'da Beylerbeyi Küplüce İlköğretim Okulu'nda fen bilgisi öğretmeni olduğu da ortaya çıktı.

Örgüt üyelerinin İstanbul'da bir cinayete karıştığı, ancak asıl görevlerinin bilgisayar aracılığıyla özellikle Karadeniz'deki militanlara talimat aktarmak olduğu kaydedildi.

Veli SARIBOĞA

Kurşunlanan iki kişi öldü
PENDİK Ayazma Caddesi üzerinde bulunan Faruk Demirağ İlköğretim Okulu önünde öğleden sonra meydana gelen olayda sabıkalı oldukları öğrenilen Metin Ceylan ile Mehmet Eke bir kişi tarafından kurşun yağmuruna tutuldular. Olayda Mehmet Eke ölürken Metin Ceylan hastanede hayatını kaybetti. Kimliği belirlenemeyen saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı. Bu arada saldırı sırasında okulda ve çevrede bulunan öğrenciler olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadılar.

Mehmet ÖZIŞIK

Manisalı Davası'nda 'İhmal'e suç duyurusu
Manisa'da gözaltına alınan gençlere işkence yaptıkları iddiasıyla yargılanan 10 polisin yargılandığı davaya dün devam edildi. Manisa Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Van'da görev yapan polis memuru Atilla Gürbüz'ün ifadesinin alınmamasında ihmali görülen sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Polis memuru Levent Özvez, duruşma sonrasında kimseye işkence yapmadıklarını savunarak bu konunun medya ve insan hakları savunucuları tarafından büyütüldüğünü öne sürdü. Özvez, "4 Ekim'de, gençlerin avukatının bu konuyla ilgili sahtekarlığı konusunda duruşması var. Herkesi bekliyoruz" dedi.

Ertuğrul AYTAÇ

İsmail Türüt'e Arto sorgusu
Ünlü türkücü İsmail Türüt, Etiler Nispet Bar'daki programından sonra gittiği Şayan İşkembecisi çıkışında silahlı saldırıya uğrayan Arto'nun vurulması olayı ile ilgili olarak polise ifade verdi. Türüt, akşam saatlerinde Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Kısa bir süre şubede kalan Türüt çıkışta, Arto'nun uğradığı saldırının üzücü olduğunu söyleyerek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Arto'nun kısa bir süre önce tartıştığı Faruk Tınaz'ın da ifadesine başvurulacağı bildirildi.

ÖZKAN ARSLAN

Sevgilisiyle bir olup kocasını öldürdü
Halkalı Bayramtepe'de oturan Güler Yıldız (36) kendisine sigara almayan 13 yıllık eşi Yüksel Yıldız (38) ile tartıştı. Daha sonra evden çıkan Güler Yıldız çocuklarını akrabalarına bırakıp sevgilisi Ayhan Aydoğdu ile buluştu. Sabaha karşı eve gelen iki sevgili uyumakta olan Yüksel Yıldız'ın kafasına önce balta ile vurup 37 yerinden bıçakladı. Genç kadın daha sonra polisi arayarak eşinin evde olmadığı sırada öldürüldüğünü öne sürdü. Ancak şüpheli davranışları nedeniyle gözaltına alınan Güler Yıldız cinayeti sevgilisi ile birlikte işlediğini itiraf etti. Bunun üzerine Ayhan Aydoğdu da evinde yakalandı.

Özer KILIÇ - Neslihan KESKİN

Bingöl'de çatışma: 5 terörist ölü, 1 şehit
Güneydoğu'da düzenlenen PKK operasyonlarında, Bingöl'ün Yedisu ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan silahlı çatışmada 5 terörist ölü olarak silah ve teçhizatları ile ele geçirildi. Çatışmada bir güvenlik görevlisi şehit olurken, 2 güvenlik görevlisi de yaralandı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Tunceli'nin Ovacık ilçesinde de bir terörist teslim oldu.

Baş veznedarın kumar vurgunu
Bakırköy İş Bankası Çarşı Şubesi baş veznedarı Rıfat Ülker, Kıbrıs Jasmine Court Otel'de kumar oynayarak bir defada 20 bin dolar kaybedince, çareyi çalıştığı bankanın kasasını boşaltmakta buldu. 25 Temmuz günü karşı pasaja gideceğini söyleyerek kayıplara karışan Ülker, banka müdiresi Aysel Tecer'e, çok üzgün olduğunu belirten duygusal bir mektup bıraktı. Tecer, polise haber verdi. Sık sık Kıbrıs'ta kumar oynadığı belirlenen Ülker, polisin 2 aylık takibi sonucunda Güngören'de yeni kiraladığı evde yakalandı. Evde 17 bin Alman markı, 2 milyar liralık oynanmış at yarışı kuponu ile çeşitli bankalara ait 20 milyar değerinde hisse senedi ele geçirildi.

Salih ALUŞ - Mustafa ŞEKEROĞLU

Mezarev sahibine kaldı
İstanbul Üsküdar'da, Hizbullah'ın mezarev olarak kullandığı ve öldürdüğü 10 kişiyi gömdüğü ev şimdi Aslan Ailesi'nin mazbut yaşantısına sahne oluyor. Herkesin tüylerini diken diken eden Hizbullah vahşetinin yaşandığı Üsküdar Hasippaşa Mahallesi İkinci Çıkmaz Sokak Numara 26'da bulunan tek katlı gecekonduda yaşayan ev sahibi Ziya Aslan ve Hatice Aslan, "Kimseye kiralayamadık, sonunda biz taşındık" dedi.

Ceset aramaları sırasında yerlebir edilen evini 1980 yılında ticari taksisini satarak aldığını söyleyen emekli Ziya Aslan, "Şimdi bir milyara bile alıcı bulamam" dedi ve yaşadıklarını şöyle anlattı: "Kiraya verdiğimde Hizbullahçı olduklarını bilmiyordum. Herkes gibi televizyondan öğrendim. Olay duyulunca bir daha kiraya veremedim. Onun için diğer evi kiraya vererek, eşimle birlikte burayı tamir edip yerleştik. Ben emekli bir adamım. Geçimimin bir kısmını evden aldığım kirayla karşılıyordum."

İsmail ERBEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır