kapat

26.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bartın'a saray yavrusu vali konağı
Bartın Valisi Fatih Eryılmaz, göreve başladığında "Bartın'ın önceliği bu değil" diyerek yapımını durdurttuğu vali konağı inşaatını, 750 milyar liraya tamamlattı. Eryılmaz, "Bıraksaydık çürüyecekti" dedi.

Bartınİ'iın il oluşunun üzerinden 9 yıl geçti. Bu ilde hâlâ doğru dürüst bir Vilayet Konağı yok, ancak 750 milyar liralık Valilik Konağı'na kavuştu... Üç yıl önce Valilik görevine başlayan Fatih Eryılmaz, daha önceki Vali'nin başlattığı Vali Konağı inşaatını görünce, "Burada bir Vilayet Konağı bile yokken bu israfı devlete yaptırmam" diyerek inşaatı durdurttu. Ancak Vali Eryılmaz, "önceki valilerin işini yarım bırakmak olmaz" diyerek inşaatın devamına karar verdi. Resmi daireler kentin dört bir yanında kiralık ve daracık binalarda, güç koşullar altında hizmet verirken, Bartın'ın yeni yapılan lüks Vali Konağı için, tasarruf tedbirlerine rağmen 750 milyar lira harcandı.

ÖNCEKİ VALİ'YE AYIP OLMASIN
"Ben kendime, 'önceki valilerin işlerini yarım bırakıyor, politika yapıyor' dedirtmem" diyen Vali Eryılmaz, şöyle konuştu: "İlk zamanlar gereksiz ve lüks buldum, karşı çıktım. Ancak öylece bıraksaydık, çürüyecekti, yazık olacaktı. Üstelik projeyi, havuz, merkezi ısıtma, soğutma sistemi, kokteyl salonu gibi birçok şeyi iptal ederek sadeleştirdim. Oda sayısını bile yarı yarıya azalttım. Benim Ankara'daki evin ne ise burası da o. Dışarıdan göründüğü gibi değil"

Arif ÜÇLER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır