kapat

26.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bu kez 'Baba'yı giydirecek
2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün terzisi Bülent Sözeri, birçok politikacının ardından şimdi de 9. Cumhurbaşkanı Demirel'e takım elbise dikecek

Atatürk'ün silah arkadaşı ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün son 6 yılında terziliğini yapan Bülent Sözeri, bugüne dek çok sayıda politikacıyı giydirmişti. 65 yaşındaki Sözeri, şimdi de 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i giydirecek.

Demirel, sokak komşusu Sözeri'ye 7 takım elbise siparişi verdi bile. Güniz sokaktaki dükkanında MHP'li Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez, CHP'li Ali Topuz, Mustafa Kemal Palaoğlu, Enis Tütüncü ile Ulaştırma eski bakanı Necmi Özgün, Orman eski bakanı Arif Sezer, Deniz Kuvvetleri eski komutanı Salim Dervişoğlu, işadamı Kamran Çörtük ve Prof. Şerif Mardin'in terziliğini yapan Bülent Sözeri, Başbakan Bülent Ecevit'in terzisi Yaşar Kılıç'ı da yetiştirmiş.

TERCİHİ İNGİLİZ KUMAŞI
Süleyman Demirel'e füme, gri ve kahverengi renklerdeki kumaşlardan dikeceği 7 takım elbiseyi bir an önce bitirme telaşındaki Bülent Sözeri, 9. Cumhurbaşkanı'nın giyim konusunda çok zevkli olduğunu ve tercihinin İngiliz kumaşından yana olduğunu söylüyor. Sözeri, erkek terziliği sertifikalarını, 1970'lerin başında İngiltere'deki Taylor&Cottor ve Amerika'daki Chicago Mionis Akademileri'nden almış. İsmet İnönü'ye elbise dikmeye başladığı ilk günü dün gibi hatırlıyor. "Kurban bayramına 1 hafta kalmıştı. Şerif Mardin bana telefon ederek 'Sana bir sürpriz yapsam. İsmet Paşa'nın dikilmesi gereken 3 takım elbisesi var. Bayrama yetiştirebilir misin?' dedi. Hemen Paşa'nın evine, ölçülerini almaya gittim. Biri koyu nefti İngiliz kumaşıydı. Diğer ikisi füme renk Sümerbank kumaşıydı. Elbiseleri Kurban Bayramı'na yetiştirdik."

Fatma CAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır