kapat

26.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Cilalı taşa geri döneriz'
Başbakan Ecevit ile görüşen ATO Başkanı Çağlayan, fabrikaları kapatarak sorunların çözülemeyeceğini belirtti ve "Böyle giderse cilalı taş dönemine geri döneriz" dedi

Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan ile İstanbul Sanayi Odası Başkanı Hüsamettin Kavi, Başbakan Bülent Ecevit'i ziyaret ederek, sanayi sektöründeki sıkıntılar ve Türkiye ekonomisi ile ilgili görüşlerini aktardılar.

Sanayinin can damarı enerji konusu ile yeni hazırlanan İş Kanunu'nun sanayiciler için önemli bir sorun teşkil ettiğini belirten Sanayi Odası Başkanları, Ecevit'ten bu konuda yardım istedi.

ASO Başkanı Zafer Çağlayan, siyasi istikrarın büyük bir önem taşıdığını belirterek, siyasi istikrarın tek başına yetmediğini, Türkiye'nin önünde çözülmesi gereken enerji gibi önemli bir sorun bulunduğunu söyledi.

Enerji konusunda herkesin üzerine düşen görevleri olduğunu ve bugüne kadar ihmaller yapıldığını belirten Çağlayan, Türkiye'nin bir envanterinin bulunmaması nedeniyle bu sıkıntıların yaşandığını söyledi. Enerji konusunda hükümetin kendi içerisinde fikir ayrılığı olduğunu belirten Çağlayan, "Fabrikaları kapatarak, enerji meselesi çözülecekse, biz de fabrikaları kapatırız.

Kıdem tazminatı sorunu
Hep beraber enerji problemini çözeriz, hiçbir problem kalmaz. Yeniden oturur, 21. yüzyılda Türkiye yeni hedeflerini bırakır, cilalı taş devrine döneriz" dedi. İş güvenliği yasa tasarısı ile ilgili rahatsızlıklarını da Başbakan'a aktardıklarını belirten Çağlayan, kıdem tazminatı meselesini çözmeyen bir ülkenin iş güvenliği yasa tasarısını ortaya getirmesinin de faydalı olamayacağını söyledi.

Yasa tasarısı ile insanların üretimden kaçacağını, OECD'deki prim yükü en yüksek ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, "Kıdem tazminatı ile verimlilik düşüyor. Böyle bir ortamda rekabet yapma şansımız yarı yarıya azalıyor" dedi.

'Ecevit yanlış anlaşıldı'
ENFLASYONDAKİ artış nedeniyle özel sektörü eleştiren Başbakan Ecevit'le görüşmede bu konuyu da gündeme getirdiğini belirten Zafer Çağlayan, Ecevit'in sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade ettiğini aktardı. Çağlayan, kamunun tasarruflar konusunda önemli adımlar atması
gerektiğini de söyledi. Türkiye'nin özelleştirme konusunu bir an önce halletmesi gerektiğini belirten Zafer Çağlayan, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'nun çalışmalarında bazı eksiklikler bulunduğunu kaydederek "Düzenleme ve Denetleme Kurulu, bu şekilde denetleme yaparsa, factoring ve leasing'de kaçışlar olacaktır" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır