kapat

26.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ABD'de 16 yaşındaki hacker'a 6 ay hapis
Pentagon'un bilgisayarlarına girip gizli dosyaları okuyan James, hapse giren en genç hacker olacak

ABD'DE 16 yaşındaki bir hacker'a 6 ay hapis cezası verildi. Jonathan James adındaki çocuk hakkında açılan dava sonucu hapse mahkum edilen en genç hacker ünvanını aldı.

James'in ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un bilgisayarlarına girip çok gizli 3300 dosyayı okuduğu tespit edildi. FBI'dan yapılan açıklamada James'in Pentagon'da nükleer, kimyasal ve biyolojik silahların azaltılması projesi ile ilgili dosyaları okuduğunun belirlendiğini açıkladı.

Miami Herald'ın haberine göre sanal dünyada "cOmrade" adıyla tanınan Jonathan James Pentagon'un yanı sıra ABD Uzay Araştırma Kurumu NASA'nın da 13 bilgisayarına girerek gizli bilgileri okuduğunu bildirdi. Çok gizli olarak nitelendirilen bu dosyaların arasında Uluslararası Uzay İstasyonu ISS'in bilgileride bulunuyor. FBI hacker'ların yaşı ne kadar küçük olursa olsun, devletin bilgisayarlarına gizli olarak giren herkesin mutlaka cezalandırılacağını ifade etti. Jonathan James'in babası oğlunun gerek Pentagon gerekse NASA'nın dosyalarına sürekli girdiğini, yetkililerin gerekli güvenlik tedbirlerini almamış olmasının asıl sorun olduğunu ifade etti. Geride bıraktığımız Ocak ayında FBI görevlileri James'in evine baskın yaparak kendisini gözaltına almıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır