kapat

26.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Okyanusta dokuz korkunç gün
Aralarında 2 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 4 Alman, tam 9 gün boyunca Atlantik Okyanusu'nda küçük bir filikada yaşam savaşı verdikten sonra kurtarıldı

Tarih 13 Eylül Çarşamba. Almanya'nın kuzeyindeki Schettorf kasabasında yaşayan Martina-Jorg Hoffman çifti, 2 yaşındaki bebekleri Lisa ile aynı zamanda Jorg Hoffman'ın erkek kardeşi olan kaptanları Jan'ı da yanlarına alarak özel yatlarıyla Hollanda'ya gitmek üzere İspanya'dan demir aldılar. Uzun zamandır bu tatili planlayan Hoffman Ailesi'nin planları ikinci gün teknedeki sebebi bilinmeyen patlama ile alt üst oldu. Alev alev yanmaya başlayan tekneleri batmaya başlayınca kendilerini filikaya zor attılar ve Fransa'nın Biscay şehri açıklarındaki korku dolu yolculuk böyle başladı.

BİR PLASTİK KAP
Hoffmanlar kaçarken yanlarına ne bir ekmek parçası, ne de bir şişe içecek alabildiler. Ellerinde sadece bir plastik kap vardı ve bu kap onların hayatını kurtaracaktı. Talihsiz kazazedeler kapta biriken yağmur suyu ile açlıklarını bastırmaya çalışıyordu ancak küçük Lisa günden güne halsizleşiyordu. Bu kabus 9 gün sürdü. 23 Eylül sabahı okyanusta minik bir ceviz kabuğu gibi savrulan filikayı fark eden Tunus gemisi ile yüzleri tekrar güldü.

5 YILDIZLI OTEL GİBİ
Tunuslu denizciler seferber olup Alman aileyi kurtardı. Ancak Lisa, 9 gün süren açlığa dayanamamıştı. Bebeğin durumunun ciddi olduğunu gören gemi kaptanı telsizle acil durum çağrısı yaptı ve İspanya'dan yardım istedi. Yola çıkan helikopter, gemiye ulaştığında 2 yaşındaki yorgun savaşçı soluk alamıyordu. Helikopter İspanya'nın kuzeybatısındaki Vigo'ya ulaştığında yapılan elektroşokla küçük Lisa, yaşama tekrar gözlerini açtı. Anne Martina Hoffman, hastanede kendine geldikten sonra yaptığı açıklamada, "Tunuslu denizcilere canımızı borçluyuz. Sanki 5 yıldızlı otelde gibiydik. Bize ilk olarak yiyecek verdiler. Daha sonra üstümüzü değiştirdik. Tek korkumuz bebeğimize bir şey olmasıydı" dedi ve ekledi: "Ancak o artık çok iyi. Gülüyor, konuşuyor ve günlerce aç kalmasına rağmen yemek yiyebiliyor. O gerçekten güçlü bir çocuk."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır