Radar avcısı
Aşırı hız tutkunları polisin radarını 3 kilometre önceden haber veren özel alarm cihazı takıyor
YENİ YÖNTEM
Gazcılar hız kontrolu yapan trafik ekiplerine yakalanmamak için her geçen gün yeni bir yönteme başvuruyor. Daha önce takometreleri bozan hız tutkunları şimdi de Internet'ten sipariş vererek yurt dışından radar alarm tespit cihazları getirtiyor.
SES ÇIKARIYOR
Araçların torpidosuna konulan alarm tespit cihazı, polis radarını 3 kilometre önceden farkedip sesli uyarıda bulunuyor. Araç radara yaklaştıkça çıkan uyarı sesi giderek yükseliyor. Sürücü radar kontrolu yapıldığını anlayıp hız kesiyor.
CEZASI 87 MİLYON
Ortalama fiyatı 100 milyon lira olan özel alarm tespit cihazını kullandığı tespit edilenlere 87 milyon lira para, üç ay hapis cezası veriliyor. Trafik ekiplerinin tüm denetimine rağmen özel alarm cihazı taktırıp gazlayanların sayısı her geçen gün artıyor.
|