kapat

24.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
7 günde 7 kilo
Diyet uzmanı Peter Schleicher, bir hafta boyunca üç öğün sadece sebze yiyerek 7 kilo verilebileceğini açıkladı

Aç kalamadığınız için rejim yapamıyorsunuz, fakat aynı zamanda zayıflamak da en büyük isteğiniz. O halde Alman Doktor Peter Schleicher'in diyetine kulak verin. Alman BUNTE dergisinin son sayısında sağlıklı ve dengeli zayıflamanın sırlarını açıklayan Schleicher "Sebzede neredeyse hiç kalori yok ve çok sağlıklı. Vücut için gereken tüm mineraller, vitaminler, her şey sebzede bulunuyor. Sindirimi çok kolay ve yedikten sonra mideyi rahatız etmiyor" dedi.

HANGİ SEBZELER?
Kırmızı, yeşil ve sarı renkte olan tüm sebzelerin yanısıra mantar. Ayrıca havuç ve turp gibi yer altında yetişen tüm sebzeler. Bunlar kilo vermemizi sağladığı gibi aynı zamanda kalbimiz için de yararlı. Doktor Schleicher, sebzenin, içerdiği vitaminler sayesinde kansere karşı da çok iyi bir ilaç olduğunu söylüyor. Sebze, sindirimi çok kolay olduğu için bağırsak kanseri riskini de azaltıyor.

YAPMANIZ GEREKEN
* Her gün mutlaka 1 kilo sebze yiyin. İster çorba yapın, ister haşlayın... Çok yağlı olmadığı sürece nasıl pişirildiğinin pek bir önemi yok.

* Bol meyve ve sebze suyu için.

* Günde en fazla 2 dilim ekmek yiyebilirsiniz. Bunun yanında mutlaka süt için ya da süt ürünlerini tercih edin.

* En önemlisi her gün 3 litre su içmeniz gerekiyor. Su dışında soda ve çay da içebilirsiniz. Alkole gelince; yalnızca günde bir bardak içme izniniz var.

* Tabii ki spor olmadan olmaz. Her gün yarım saatinizi yürüyüşe ya da bisiklete binmeye ayırmalısınız.

ABUR CUBUR TAVSİYELERİ
Rejimin en zor yanlarından biri de abur cuburun kesilmesi. Öğünler bir şekilde geçiyor, ama çay saatleri, yemek araları bir türlü geçmek bilmiyor. Bunu düşünen Alman beslenme uzmanları, abur cubur yerine yenilmesi gereken besinleri sıraladılar. Artık canınız kocaman bir çikolata ya da pasta istediğinde bunları yemek yerine alternatif gıdalara yönelin.

AVAKADO: Limonlu bir avokado hem açlığınızı bastırır hem de içerdiği vitaminler ile size güç verir.

MÜRDÜM ERİĞİ: Tam bir C vitamini deposu olan mürdüm eriğini doktorlar "küçük sağlık topları" olarak tanımlıyor.

ZEYTİN: Vücudun daha sağlıklı görünmesini sağlayan ve insana enerji veren zeytini ister öğün arasında isterseniz yemekle beraber yiyebilirsiniz.

DOMATES SUYU: En can alıcı özelliği tam bir kalsiyum deposu olması. Her gün mutlaka bir bardak içilmesi tavsiye ediliyor.

MEYVELİ SÜT: Canınız asitli, şekerli bir şeyler içmek istiyor. Bu isteğinizden vazgeçmeye ve bir bardak süte ne dersiniz? Eğer sütle aranız fazla iyi değilse, meyveyle karıştırmayı deneyin. Hazır meyveli süt almak yerine kendiniz yapın..

MEYAN KÖKÜ: Yapılan araştırmalar günde bir parça meyan kökünün vücuttaki yağların erimesinde katkıda bulunduğu gösteriyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır