kapat

24.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gözleri ışık olacak
Trafik kazası geçiren Yılmaz Ailesi, kazada ölen küçük kızları İmge'nin kornealarını bağışladı. Küçük kızın gözleri sayesinde iki kişi ışığa kavuşacak

İSTANBUL'DAN Eskişehir'e giden Yılmaz Ailesi Adapazarı'nda kaza geçirdi. Dört kişilik aileden 7 yaşındaki İmge Ecem Yılmaz, annesinin kullandığı arabadan fırlayarak olay yerinde öldü. Yaralanan küçük oğullarıyla birlikte hastaneye kaldırılan acılı anne baba küçük kızlarının organlarını bağışlayarak acil durumdaki hastalara umut oldular.

İstanbul'da özel şirkette çalışan ekonomist Dursun Yılmaz(30), eşi Melahat Yılmaz(31) ve çocukları İmge Ecem ile Evrim Ozan Yılmaz'la yola çıkarken böyle bir facia akıllarından bile geçmiyordu.

Ancak anne Melahat Yılmaz'ın kullandığı otomobil direksiyon hakimiyetinin bir an kaybolması sonucu şarampole yuvarlandı. 7 yaşındaki İmge Ecem Yılmaz araçtan fırlayarak olay yerinde ölürken, aile diğer fertleri kazadan hafif sıyrıklarla kurtuldu.

AMCA ÖNERDİ
Kaza haberini alan Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi'nde doktor olan amca Sezgin Yılmaz'a hastaneye koşarak acılı anne ve babaya ölen yeğeninin organlarını bağışlamayı önerdi. Yılmaz ailesi bu öneriyi kabul etti. Ancak küçük kızın ölümünün üzerinden çok süre geçtiği için sadece göz tabakasındaki korneaların alınmasına karar verildi. Bunun üzerine haber verilen Ankara Başkent Hastanesi'nden bir ekip . Adapazarı'na gelerek küçük kızın kornealarını aldı ve buzlu çanta içinde ameliyat için sıra bekleyen hastalara götürdü. Küçük İmge Ecem'in cenazesi bugün Bartın'da toprağa verilecek

Murat UYGUN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır