kapat

24.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Kıdemli baba"ya Avşa'da operasyon
Oğluyla birlikte "tahsilatçılık" yapan ve 2 aydır aranan Kürt İdris, Avşa Adası'nda yakalandı

Madenci, kömürcü, inşaatçı, nakliyatçı, plakçı, arsa spekülatörü, tahsilatçı... Babalar dünyasında eski bir isim İdris Özbir... Nam-ı diğer Kürt İdris... Cezaevinde tükettiği yıllarının hesabını o bile yapamadı... Son "vukuatı" yüzünden aranırken, Avşa'ya geldiği feribotta yakalandı.

Bursa'da yaşanan ve Kürt İdris'in bileklerine bir kez daha kelepçe vurulmasına yol açan olay da yaklaşık 4 yıl önce yaşandı. Demirtaş Belediye Başkanı İsmet Kutlay, karşılığında arsa verme vaadiyle, üzerinde organize sanayi sitesi kurulacak olan 161 dönümlük bir araziyi satın alacaktı.

Bunun için de, DYP eski İl Başkanı İdris Sevinç ile beldede emlakçılık yapan Fuat Taşkın'dan 375 bin dolar borç para aldı. Ancak Sevinç'ten alınan borç para, belediye kayıtlarında bir başka kişiden alınmış gibi gösterilince ortalık karıştı. Bu gelişmenin ardından Sevinç, Kürt İdris ve adamlarını devreye sokarak alacağını tahsil etmek istedi.

OĞLU DA YARGILANDI
İşin içine silah ve tehdit girince, olay mahkemeye taşındı. Kürt İdris, oğlu Rüstem Özbir ve diğer 6 sanık Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. Kürt İdris'in tutuklanmasına karar verildi.

Bunun üzerine her yerde aranmaya başlanan Kürt İdris, evinin bulunduğu Avşa Adası'na gitmek isterken yakayı eleverdi. Jandarmalar, İdris Özbir ve eşinin adaya geldiği feribota baskın yaptı.

Yavuz ÖZGÜNAY (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır