kapat

24.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sevgililerim için çaldım
Çalıştığı bankayı soyan Sibel Buluş, "iyi yaşamayı" sevdiği için zimmetine geçirdiği paraları sevgilileri uğruna harcadığını söyledi

EMLAK Bankası'nın Beyoğlu Şubesi'nde "şef" olarak çalıştığı süre içinde yaklaşık 2 trilyonu zimmetine geçiren ve kaçtıktan sonra 20 yaşındaki son sevgilisi Osman Bekil ile birlikte yakalanan Sibel Buluş, "İyi yaşamayı seviyordum. Daha iyi bir hayat sürmek için ihtiyacım oldukça para çaldım" dedi. Sibel Buluş'un bugüne kadar zimmetine geçirdiği paraları biriktirmediği, giyim ve bağış yaparak harcadığı ortaya çıktı. Buluş'un paralarla sevgililerine hediyeler aldığı da belirlendi. Genç kadının ilk sevgilisi Sebahattin Atlı'ya otobüs, Osman Bekil'e de ev ve araba aldığı anlaşıldı. Buluş, ilk ifadesinde, "1994 yılından bu yana başkalarına ait olan hesaplardan değişik sistemlerle paralar çektim. Bunların bir kısmıyla erkek arkadaşım Osman Bekil'e Feriköy'den bir daire ve araba aldım" dedi.

Buluş, "iyi yaşamayı" sevdiğini de belirterek, "Daha iyi yaşamak, daha güzel giyinip, daha çok gezmek istedim. İhtiyacım oldukça çaldım. Hiç para biriktirmedim.

KUAFÖRE 1000 DOLAR
Hepsini, çoğunlukla sevgililerim için harcadım. Kuaföre gittiğimde 1000 dolardan az harcamazdım" dedi. Bankacının, birlikte yakalandığı sevgilisi Osman Bekil'le evlenmek istediği, fakat ailesinin aradaki yaş farkı yüzünden karşı çıktığı da öğrenildi. Sibel Buluş, sorgusunun ardından İstanbul Mali Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından teslim alındı. Genç kadın otobüsle İstanbul'a getirilirken, sevgilisinin ruhsatsız silah suçlamasıyla Kayseri'de mahkemeye çıkartılacağı bildirildi.

2 TRİLYONLUK VURGUN
Emlak Bankası'nın Beyoğlu Şubesi'nde şef olarak çalışan 39 yaşındaki Sibel Buluş, İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne tayin edilince 11 günlük izne ayrıldı ve ortadan kayboldu. Ardından, bankaya şikayetler gelmeye başladı. En sonunda, Fatma Olgunsoy adlı müşteri hesabında hiç parasının kalmadığını öğrenip sinir krizi geçirdi ve olayın araştırılmasını istedi. Banka müfettişleri de soruşturma başlattı. Böylece Sibel Buluş'un yıllardır sürdürdüğü vurgun ortaya çıktı.

Hesap ve havale işlemlerinin kontrolü sonucunda, Sibel Buluş'un, hiç acele etmeden, değişik kişilerin hesaplarından zimmetine geçirdiği paraları kendi hesabına aktardığı belirlendi. Yaklaşık 18 yıldır bankacılık yapan Sibel Buluş'un, 1994'ten bu yana yaklaşık 2 trilyon çaldığı anlaşıldı. Buluş, uzun aramalar sonucu Osman Bekil ile saklandığı Kayseri'de bulundu.

Recep BULUT


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır