kapat

24.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Otomotiv ihracatına KDV desteği
İhraç edilecek ürünlerin üretiminde kullanılan maddelerin ithalatı sırasındaki KDV ertelenmesini öngören tecil-terkin uygulaması, demir-çelik,otomotiv ve otomotiv yan sanayii sektörleri için de genişletildi. Bakanlar Kurulu'nun bu yıl 31 Temmuz'da aldığı karar uyarınca, dahilde işleme veya geçici kabul izin belgesi alan ve demir-çelik ile otomotiv ve otomotiv yan sanayii sektörlerinde faaliyette bulunan imalatçı-ihracatçılara, bu rejimler kapsamında ihraç edilecek malların imalinde kullanılacak maddelerin tesliminde tecil-terkin uygulanması öngörülmüştü.

Kurumlar vergisi artık internette
İnternet vergi dairesi uygulaması kurumlar vergisi mükellefleri için de hizmet vermeye başladı.Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Gelirler Genel Müdürlüğü'nün http://www.gelirler.gov.tr adresinde hizmet veren web sitesinde, internet vergi dairesi uygulamasına kurumlar vergisi mükellefleri de dahil edildi. Kurumlar vergisi mükellefleri internetten, yıllık beyan edilen vergilerde 1999 vergilendirme dönemine, aylık vergilerde 2000 vergilendirme dönemlerine ait beyan edilen vergilerle ilgili tahakkuk, tahsilat, vadesi gelen ve gelmeyen borç bilgilerini öğrenebilecek.

KLM hisselerini birleşme isteği yaktı
Hollanda Havayolları ile İngiliz Havayolları British Airways arasında süren birleşme görüşmeleri Perşembe günü sona erdi. İki şirket arasında varılan mütabakat sonucunda alınan karar, KLM'in hisselerini geçtiğimiz Cuma günü yüzde 22.53 oranında düşürerek, 21.15 euroya geriletti. British Airways'in hisseleri ise KLM'in aksine yüzde 3.69 oranında yükseldi. KLM Başkanı Leo van Vijk, başarısızlıkla sonuçlanan birleşme görüşmelerine rağmen Avrupalı ortak aramaya devam edeceklerini belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır