kapat

24.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Teknoloji yeniden gözde
Fon yöneticileri, düşen fiyatlar ve yeni beklentiler yüzünden İMKB'de işlem gören teknoloji hisselerinin yeniden gözde olduğunu belirtiyor. Bunların başında Netaş ve Vestel geliyor

GLOBAL MENKUL DEĞERLER
Tüpraş: İlk altı ayda depremin yol açtığı hasarların giderilme çalışmaları ve artan oto-LPG talebi nedeniyle tam kapasite çalışamayan Tüpraş'ın 9 aylık kârının da geçen seneye göre reel düşüş göstereceğini tahmin ediyoruz. Ancak Eylül itibariyle tam kapasitenin geri gelmesi ve LPG için getirilen ve daha da artacağı tahmin edilen vergiler sayesinde şirketin 2001'de kârlılığını iyileştirmesi bekleniyor.

Yapı Kredi Koray: Faizlerin düştüğü bir ortamda, gerek yatırım aracı olarak alternatif araçların getirilerinin düşmesi, gerekse uzun vadeli konut kredisi uygulamalarının yaygınlaşması sayesinde önümüzdeki senenin gayrimenkul sektörü ve gayrimenkul yatırım ortaklıkları için parlak bir dönem olmasını bekliyoruz. Yapı Kredi Koray, İstanbul İstanbul projesinde sağladığı başarılı performans sonrasında Riva'da yeni bir konut projesine yönelecek.

Garanti Bankası: Rakiplerinden daha küçük olan şube sayısını önümüzdeki yıl içerisinde 350'nin üzerine çıkartma amacı doğrultusunda yatırımlar sürmekte. Müşteri segmentasyonu ve şubelerin yeniden yapılanması projesi tamamlanma aşamasında. 2001'de internet sağlayıcısı Ixir'in halka arzı planlanmakta. Garanti Bankası'nın Ixir'deki payı %38.

Trakya Cam: Trakya Cam hem çift cam kullanımın artması ile büyüyen yenileme pazarı ve otomotiv sektörünün rekor büyümesi beraber hem satışlarını hem de kârlılığını artırdı. Şirketin performansının, 2001'de yeni inşaat aktivitesinin canlanmasi ile birlikte yükselerek devam etmesini bekliyoruz. Hisse fiyatındaki son dönemdeki gevşemenin yatırımcılar için alım fırsatı olduğunu düşünüyoruz.

EKİNCİLER MENKUL DEĞERLER
Vestel: Şirket için 2000 yılı tahminlerimizde herhangi bir değişiklik öngörmüyoruz. Vestel için, 2000 yılsonu 103.3 milyon net kâr öngörmekteyiz. "Al" önerisinde bulunuyoruz.

Netaş: Türkiye'de hızla gelişmekte olan internet piyasasına paralel olarak Netaş'ın gelirlerinin de önemli miktarda artacağı aşikar. Netaş için net kâr tahmini olarak 17 trilyon lira belirliyoruz. Netaş'ın 2000'de telekomunikasyon sektörünün en parlak şirketi olacağını düşünmekteyiz.

Ereğli Demir Çelik: İlk altı aylık dönemde 63 trilyon TL kâr açıklayan Ereğli, Avrupa'nın en büyük 10 yassı çelik üreticisinden biri olmayı hedeflemekte. Önünde tek engelin halka arz. Tavsiyemiz "AL".

ALFA MENKUL DEĞERLER
Tofaş: Euronun değerindeki toparlanma ihracatçıların pazar payında gerilemeye yol açacak. Ayrıca Tofaş'ın 2001 yılı ihracat gelirlerine de olumlu katkıda bulunacak.

Garanti Bankası: Bireysel bankacılıkta sektörün önde gelen ismi. Defter değeri/piyasa değeri 1.1 seviyesine geriledi. Önümüzdeki dönemde getiri potansiyeli yüksek.

Netaş: Koç Holding'le beraber T.Telekom'un GSM 1800 şebeke ihalesine katıldı. Bu yatırımdan pay alması yüksek ihtimal.

Tansaş: İç piyasadaki benzerlerine göre yüzde 50, yurtdışındakilere göre de yüzde 30 iskontolu işlem görüyor. Dava sorunu fiyatlara fazlasıyla yansıdı. Prim potansiyeli yüksek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır