kapat

24.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
1Numara'lı dergiler borsaya geliyor
Medya Holding'in iştiraklerinden 1 Numara Hearst Yayıncılık, halka açılmak için SPK'ya başvurdu

Dergi Yayıncılığı'nın lider şirketlerinden, Medya Holding'in iştiraki 1 Numara Hearst Yayıncılık , borsaya geliyor. Borsa yatırımcısı kısa süre sonra Aktüel, Aktüel Para, Borsa Market ve Oto Haber, Gezi ve Cosmopolitan gibi Türkiye'nin en çok satan haftalık dergilerin hissedarı olma şansına kavuşacak. 1 Numara Hearst Yayıncılık, sermayesinin 513 milyar liralık bölümünü oluşturan hise senetlerini halka açmak için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulundu. Haftalık SPK bülteninde yer alan bigiye göre, 1 Numara Hearst Yayıncılık'ın halka arzı mevcut ortakların hisse senetlerini satması yoluyla gerçekleşecek.

Şirketlerin son haftalarda yoğunlaşan halka arz başvuruları da devam ediyor. Bu hafta 1 Numara Hearst'la birlikte toplam beş şirket daha halka açılmak için SPK'ya başvurdu. Bu şirketlerin iki tanesi bilgisayar sektöründen.

SPK bültenine göre, geçen hafta halka arz için izin isteyen şirketler şunlar: Ufuk Motorlu Araçlar Sanayi nakit olarak artırılan 300 milyar liralık sermayesine ilişkin hisse senetlerinin 60 milyar liralık kısmı ile mevcut hisse senetlerinin 30 milyar liralık bölümünü halka arz etmek üzere başvurda bulundu. Ufuk Motorlu Araçlar ayrıca 240 milyar liralık bedelli sermaye artırımı başvurusu yaptı.

Data Teknik Bilgisayar Sistemleri'nin nakit olarak artırılan 260 milyar liralık sermayesine ilişkin hisse senetleri ile mevcut ortakların sahip bulunduğu hisse senetlerinin 260 milyar liralık kısmı için halka arz başvurusu yaptı.

Porcan Bilgisayar'ın nakit olarak artırılan 190 milyar liralık sermayesine ilişkin hisse senetleri ile ortaklarının sahip olduğu hisse senetlerinin 190 milyar liralık kısmı halka arzedilecek.

Modern Enerji senetlerinin 1 trilyon 250 milyar liralık kısmını halka arzedecek. Modern Enerji ayrıca 1 trilyon 250 milyar liralık bedelli, 2 trilyon liralık iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz hisse başvurusu yaptı.

SPK "Yatırımcı Ali"yi mahkemeye veriyor
Borsa Dergileri'ndeki yatırımcı köşeleri hakkındaki ilk suç duyurusu Paramatik'e geldi. SPK, bu dergide Yatırımcı Ali ismiyle yer alan köşede manipülasyon yapıldığı gerekçesiyle Yazıişleri Müdürü Ali Can Elmas ile Borsa Editörü Erkan Çakma hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunma kararı aldı. SPK Haftalık Bülteni'nde, derginin "Yatırımcı Ali" ve "Sırrı Sır Saklamaz" köşelerinde sırasıyla 11-18 Nisan ve 16-23 Mayıs 1999 tarihlerinde yayınlanan yazıların ve bu yazılarda bahsedilen Net Holding ile Gima Gıda ve İhtiyaç Maddeleri hisse senetlerinde işlemler gerçekleştiren Elmas ve Çakma'nın bu işlemlerin Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde sonucunda, dergide Net Holding ve Gima hakkında yer alan yorum, haber,analiz ve piyasa söylentilerin asılsız olduğunun anlaşıldığı kaydedildi. Bültende söz konusu köşenin yayınlanmasında Ali Can Elmas ve Erkan Çakma'nın önemli ölçüde sorumluluk ve pay sahibi oldukları bildirilerek, şöyle denildi:

"Ali Can Elmas ve Erkan Çakma'nın Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler, Vakıf Yatırım Menkul Değerler ve Finans Yatırım Menkul Değerler nezdindeki hesaplarından gerçekleştirdikleri işlemler incelendiğinde her iki şahsın da Net Holding ve Gima hisse senetlerinde yazı öncesi alma, yazı ile tavsiye etme ve yazı sonrasında satma şeklinde işlemler gerçekleştirdikleri, Ali Can Elmas ve Erkan Çakma'nın belirtilen işlem kalıbını inceleme dönemi içinde birçok kez uyguladıkları ve böylelikle hazırlanıp yayınlanmasında önemli ölçüde sorumluluk ve pay sahibi oldukları yanlış ve kaynağı olmayan haber ve yorumlardan menfaat sağlama saiki ile işlem yaptıkları tespit edilmiş olup, bu tespitler çerçevesinde cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir."

Altı şirket daha halka açılacak
1 Numara Hearst Yayıncılık513
Data Bilgisayar 520
Porcan Bilgisayar 380
Ufuk Motorlu Araçlar 90
Modern Enerji 1.250
Polibak Plastik 2.000


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır