|
Akçaabat köftesine TSE belgesi
Trabzon'da Şato Restoran'ın sahibi Ali Çelik, Akçaabat köftesinin standardını korumak için TSE'den belge aldı
Trabzon'dakİ Şato Restoran'ın sahibi Ali Çelik, sattığı Akçaabat köftelerine TSE belgesi aldı. Çelik, yıllardır bunun özlemeni çektiğini, nihayet Akçaabat köftesini TSE belgesi alarak standarda kavuşturduğunu söyledi. Çelik İstanbul'da da TSE belgeli köfte dükkanları açmayı düşündüğünü belirtti.
KÖFTENİN İMAJI
Çelik, "Akçaabat köftesi yalnız dana etinin özel bölümlerinden belli oranlarda karıştırılarak yapılır.Oldukça leziz olan köftenin müşterisinin çok olduğunu gören bazı kişiler, çeşitli etlerden karıştırarak yaptıkları köfteyi Akçaabat köftesi adıyla müşteriye veriyor. Böylece köftenin imajını zedeliyorlardı. Bu nedenle Akçaabat Köftesine bir standard getirmek istedim.TSE'ye başvurdum ve köftemin kalitesini tescil ettirerek onu bir standarda kavuşturdum" dedi.
NASIL YAPILIYOR?
Bir kilo dana etinin yüzde 40'ı kaburga kıyması, yüzde 30'u önkol kıyması, yüzde 20'si gerdan kıyması olacak. Bu kıyma, bir miktar içyağı ile karıştırılıp, içine de ekmek ve sarmısak ilave edilecek. Hazırlanan köfte mutlaka izgarada pişirilecek.
Ersin RAMOĞLU
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|