kapat

24.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Trilyonluk miras paylaşılamıyor
Geçtiğimiz yıl vefat eden Hüseyin Ekrem Elginkan'ın mirasının kime kaldığına Yargıtay karar verecek

Türkiye'de ECA'nın yaratıcısı olarak tanınan Elginkan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ekrem Elginkan'ın mirası bir türlü paylaşılamıyor.

Geçen yıl vefat eden Elginkan'ın vasiyetnamesine göre bütün mirasını, Elginkan Vakfı'na bıraktığını belirten Elmor Genel Müdürü ve elginkan Vakfı Genel sekreteri Önder Kıratlılar vasiyetnameye göre, hizmetçisi, şöförü gibi özel işlerini yapan kişilerin yaşamları boyunca holding şirketlerinde çalışabileceklirini fakat mirastan pay alamayacaklarını söyledi.

ECA Serel'in Bağdat Caddesi'ndeki show roomunun açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kıratlılar, Elginkan'ın, mirasının tümünü 1985 yılında kurulan Elginkan Vakfı'na bıraktığının açık ve net olduğunu belirterek, şöförü gibi yanında olan ve yardım eden kişilere mirastan pay verilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Kıratlılar Elginkan'n birkaç vasiyetnamesinde de belirttiği gibi, bu kişilerin Elginkan Şirketleri'nde istedikleri kadar görev yapabileceklerini de kaydetti. Ortada bulunan mirasın 100 milyon dolarla ifade edilebileceğini söyleyen Önder Kıratlılar davanın Yargıtay'a gittiğini, mirasın geleceği ile ilgili son kararın Yargıtay tarafından verileceğini kaydetti.

İSMAİL ERBEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır