kapat

24.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Peysan'dan müthiş atak
Orta Anadolu'da üç fabrikayı satın almak için görüşmelerini sürdüren Peysan, Taciroğlu peynir koleksiyonu adı altında 10 yeni peynir çeşidini piyasaya sürecek

Türkiye'nin ilk paket peynir üreticisi Peysan, üretimini artırmak için 3 fabrika ile görüşmeler yapıyor. Peysan, ya fabrikaları satın alacak, ya da ortaklık anlaşması imzalayarak Peysan ve Taciroğlu markalı peynir üretimi yapacak. Türkiye'nin yöresel ev peynirlerini yeni teknolojilerle tüketicilerin beğenisine sunmak için kolları sıvayan Peysan, önümüzdeki günlerde Taciroğlu özel koleksiyonu adı altında 10 çeşit peyniri piyasaya sürecek.

PEYNİR KOLEKSİYONU
Taciroğlu ve Peysan Ar-Ge ekibi tarafından hazırlanan ve Taciroğlu özel peynir koleksiyonu adı altındaki 10 yeni ürün, önümüzdeki günlerde market raflarına çıkacak. Taciroğlu ve Peysan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Zafer Taciroğlu, koleksiyona zamanla yeni ürünlerin ekleneceğini belirterek, zor durumda olduğuna dair söylentilerin gerçek olmadığını söyledi. 'Fransa'nın 400 çeşit peyniri var' görüşüne karşılık Türkiye'deki peynir çeşitlerini çoğaltmak için yola çıktıklarını belirten Taciroğlu şöyle dedi: "Koleksiyonumuzdaki ürünlerden bazıları Osmanlı döneminde evlerde üretilen ürünleri kapsıyor. Bir diğer kısmı da daha değişik lezzetleri yakalamaya çalışanlar için geliştirildi.Yurtdışında üretilen birçok peynir çeşidi de orjinaline uygun olarak eksperler gözetiminde hazırlanıyor. Bunları da sırayla piyasaya sunacağız."

PAZAR PAYI ARTIYOR
Taciroğlu ve Peysan markalarının market satışlarının giderek artan bir trend izlediğini ifade eden Ali Zafer Taciroğlu, özellikle ulusal zincir mağazalarda satışların yüzde 50-100 oranında gelişme gösterdiğini söyledi. Orta Anadolu Bölgesi'nde üç peynir fabrikası ile görüşmeler yaptıklarına da işaret eden Taciroğlu, görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde ya mevcut fabrikalara ortak olacaklarını, ya da fabrikaların devralınarak üretimin geliştirilmesinin sağlanacağını vurguladı.

İstanbul Kuru Gıdacılar Çarşısı Mega Center Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yürüten Taciroğlu, hakkında çıkarılan "zor duruma düştü" söylentilerini yalanladı. Taciroğlu, şöyle devam etti: "Gayretlerimizle tüm ekonomik krize rağmen 390 bin metrekarelik inşaat tamamlandı. Şu anda 60 milyon dolar değerinde bitmiş dükkan ve büroların yanısıra 300 bin metrekarelik imarlı bir arsamız var. Kooperatifin toplam borcu, mal varlıklarının yüzde 8-12'si arasında, yaklaşık 15 milyon dolar. Borç Mega Center'a ait ve üyelerden 408 kişiye tapuları teslim edildi. Üye sayımız da her geçen gün artıyor."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır