|
|
CHP'de kulisler hareketlendi
CHP'de kurultaya 9 gün kala Baykalcılar kulis faaliyetlerini hızlandırırken, karşıtları da tabanı genişletmek için atağa geçti
CHP'DE 30 Eylül'de gerçekleştirilecek kurultay öncesi tüm gözler, eski genel başkan Deniz Baykal'ın atacağı adıma çevrildi.
Baykal, "Herkesi dinliyorum. Önümüzdeki birkaç gün içinde durumun daha da netleşmesini bekliyorum" derken Baykal'la hareket eden Cevdet Selvi ve Güldal Okuducu'dan hafta sonu sinyali geldi. Selvi ve Okuducu "Baykal adaylığını hafta sonu açıklamış olacak. Adaylığını açıklamasının ardandan kalan bir haftalık sürede de kurultay çalışmaları resmi olarak yürütülecek" diye konuştu.
KESKİN PAYLAŞILAMIYOR
Genel Başkan Altan Öymen'in, Tarhan Erdem aracılığıyla Keskin'e beraber hareket etme teklifine Baykal da Ali Topuz ve Eşref Erdem'le cevap verdi. Adnan Keskin, tarafların kendisiyle gerçekleştirmeye çalıştığı ittifakla ilgili olarak, "Ali Topuz beni aradı. Kendisi Deniz Baykal'ın genel başkanlık yarışında Baykal'a destek olmamı istedi. Ben de konuyu değerlendirebileceğimi söyledim" dedi.
PM PAZARLIĞI
İstanbul delegasyonu üzerinde önemli bir etkisi olan Mehmet Moğultay dün PM listesinin kendi ekibinin de yer alacağı bir şekilde düzenlenmesi isteğiyle Öymen'le görüştü. Moğultay'ın, Öymen'e diğer adaylara karşı ortak mücadele verme kararını bildirdiği, Öymen'in desteklemesi halinde ise en az beş arkadaşının PM'de yer almasını arzu ettiği öğrenildi. Öymen'in, Mogultay'ın talebini kurmaylarıyla değerlendireceği bildirildi.
BAŞKAN YARDIMCILARI
Öymen, kurultay öncesinde yenilenen MYK,İbrahim Tez ve Orhan Veli Yıldırım'ı Genel Başkan Yardımcısı olarak belirledi. Öymen dün kurultayın yapılacağı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu. Daha sonra MYK toplantısına katılan Öymen, MYK üyelerinin kurultay salonunun değiştirilerek, yeni salonun Atatürk Spor Salonu olması önerisini reddetti.
ÖYMEN İNTERNETTE
CHP lideri Öymen seçim çalışmalarını internet ortamına da taşıdı. Öymen, hazırlanan web sayfasına https://www.halklabirliktechp.com adını verdi. Öymen'in yarın kullanıcıların listesine açılacak web sayfasında başkanlık icraatları ve kurultaya yönelik mesajları yer alacak. Kullanıcılar da CHP'deki genel başkanlık yarışıyla ilgili düşüncelerini de aktarabilecek.
Okan KONURALP
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|