İç piyasada ise dolardaki artış markı 5'e katladı. Bu yıl kur artışına sınırlama getirilmesi nedeniyle 1 dolar ve 0.77 eurodan oluşan kur sepeti ilk 8.5 ayda TL karşısında yüzde 15.70 değer kazandı.
Buna karşın marktaki artış yüzde 5.60'da kaldı. Doların iç piyasada 2000 yılında yaptığı prim ise yüzde 24 oldu. Dolar dün serbest piyasada 674 bin 500 liraya yükseldi. Mark 292 bin 500'e indi.
Tüm olumsuz beklentileri satıp Eylül'de yüzde 21 düşen borsa, 10.000'den döndü. Endeks yüzde 7.83 yükselip 11.190 puana çıktı
Eylül başından itibaren tüm olumsuz beklentileri satarak yüzde 21 gerileyen borsa dün düşüşe sert tepki verdi. Endeks yüzde 7.83 yükselerek 11.190 puana çıktı. Bankaların önderliğinde gerçekleşen çıkışta piyasaya para girişini gösteren işlem hacmi rakamı da 1 günde yüzde 62 artarak 387.7 trilyon liraya ulaştı. Dünkü tepki hareketinde Yapı Kredi Bankası yüzde 12.2, İş Bankası C ise yüzde 10 yükselerek endeksi sürükledi. Bankacılık endeksindeki artış yüzde 9.8'i buldu.
Borsada dün yaşanan hızlı çıkışa gerekçe olarak piyasanın bir süredir tüm olumsuz beklentileri satmasıyla endekste yaşanan hızlı değer kaybı gösteriliyor. Endeks 18 Ocak'tan bu yana dolar bazında yüzde 57 gerileyerek Salı günü 10.378 puandan kapanmıştı. Ancak uzmanlar yaşanan son yükselişin, henüz bir çıkış trendinin başladığı anlamına gelmediğini kaydediyor. Son günlerde hızla tırmanan faizlerin yüzde 40'a vurup yönünü aşağı çevirmesi de borsadaki çıkışa ivme kazandıran bir başka etken oldu.