|
|
Karadeniz ve Ege'ye DAKUT geliyor
İşadamı Rahmi Koç'un girişimiyle kurulacak Deniz Arama Kurtarma Teşkilatı (DAKUT) kapsamında sivil ve askeri arama kurtarma timleri, kaza anlarında işbirliği yapacak
Yönetim Kurulu Başkanlığını Rahmi Koç'un yaptığı Deniz Temiz Derneği Ege ve Karadeniz'de, Bonn Modeli adı verilen bir deniz kurtarma organizasyonu kurmak için kolları sıvadı. Bonn modeline göre olası bir deniz felaketinde İngiltere, Fransa, Almanya, Norveç, İsveç, Danimarka, Hollanda ve Belçika işbirliği yapıyor.
Deniz Arama ve Kurtarma Teşkilatı (DAKUT) adı verilen organizasyonda öncelikle Ege'de Yunanistan ile yapılacak işbirliği çerçevesinde Ege'nin iki kıyısında da meydana gelecek olası bir deniz kazasında Türkiye ve Yunanisan'ın askeri ve sivil arama kurtarma timleri (SAR) birlikte hareket edecek. Karadeniz'de ise Rusya, Bulgaristan, Ukrayna, Romanya, Moldovya ve Türkiye arasında bir benzer işbirliği için kollar sıvandı. Yunanistan ile yapılacak organizasyonda Türk-Yunan İş Konseyi Başkanı Şarık Tara da devrede. Ege'de yapılan işbirliği orman yangınlarını da kapsayacak.
EĞİTİM MARSİLYA'DA
Ege'de her marina bir arama kurtarma timi kuracak. Bu marinalardan her yıl birer kişi, giderleri Fransızlar tarafından karşılanarak dünyada deniz arama kurtarma çalışmalarında uzmanlığı ile bilinen Marsilya İlkyardım ve İtfaiye Okulu'nda eğitilecek. Karadeniz'deki organizasyonda ise Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyi Başkanı eski Paris Büyükelçisi Tanju Bleda'nın önemli katkısı olacak.
TEBERNÜŞ KİREÇCİ
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|