Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, IMF reçetesi ile dünyada enflasyonu yenen bir ülke bulunmadığını iddia ederek, IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli'nin "herkesin sözcüsü olduğu" görüşünü dile getirdi. Yetkin, düzenlediği basın toplantısında, Cottarelli'nin, Antalya'da yapılan ekonomi zirvesinde işçi ücretleri hakkında söylediği sözlerin, en sonunda hükümeti ve Başbakan Bülent Ecevit'i de isyan ettirdiğini kaydetti.
Başbakan Ecevit'in, Cottarelli'nin işçi ücretlerine ilişkin söylediği sözlere karşın verdiği cevabı ve sergilediği tavrı yürekten desteklediklerini kaydeden Yetkin, "Başbakanımızdan aynı tavrı, çiftçi kesimine karşı da hassas ve duyarlı bir şekilde göstermesini bekliyoruz" dedi.
Tarım ürünlerine verilen destekleme fiyatlarının yapılan zamlarla geri alındığını vurgulayan Yetkin, Cottarelli'nin, 2001 yılında destekleme fiyatının yüzde 12 artırılmasını söylediğini belirterek, "Buna inanmak zor" diye konuştu.
Ekonomik tedbirler alınırken ve uygulamaya konulurken her ülkenin kendi gerçeği bulunduğunu kaydeden Yetkin, kararların Türkiye gerçekleri doğrultusunda alınmasını istedi. Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün, Antalya'da düzenlenen "2. Ekonomi Zirvesi"nde Cottarelli'ye 3 tane 100 dolar vererek, "Gel bakalım sen bununla geçin" dediğini hatırlatan Yetkin, kendilerinin de 'Gölbaşı'nda sana 100 dönüm arazi verelim, bununla geçin' diyeceklerini belirterek, "Bakalım, geçinebilecek mi?" diye sordu.
Cottarelli için, "Herkesin sözcüsü oldu" diyen Yetkin, Türkiye'nin 2001 yılında yine IMF'nin direktifleri doğrultusunda tarıma çok az pay ayıracağının görüldüğünü ifade etti.