kapat

13.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kovboyun başına gelmeyen kalmadı
Sigara karşıtı reklam kampanyaları, üretici firmaları da sık sık zora sokuyor.

Amerika'da "sigara mağdurlarına" milyonlarca dolar tazminat ödemeye mahkum olan firmalar bir yandan yeni yasal düzenlemeler, diğer yandan da "kötü imajlarını temize çıkarmak için" zaman zaman kendilerine karşı reklam kampanyaları hazırlamak zorunda kaldılar.

Sigara karşıtı kampanyalar ise üretici firmalarının belleklere yerleşen imajlarıyla alay ederek çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüler.

Kovboyuyla ilk hedef haline gelen Philip Morris, 2 yıl önce gençleri sigaradan uzak tutmak için "Marlboro-Man" olarak bilinen kovboyuna "sigara zararlıdır" dedirttiği reklamlar hazırlattı. ABD'nin Massachusetts eyaletindeki sinemalarda da üç yıl öncesine kadar, karşı kampanya yürüten örgütlerin 30 saniyelik filmleri gösteriliyordu. Bu filmlerde atı üzerinde sigara yaparak "imaj yapan" Marlboro-Man attan düşüyordu.

*RED KİT BİLE BIRAKTI
FransIzlar'In dünyaca ünlü resimli roman kahramanı kovboy Red Kit de sigaraya karşı yürütülen kampanyalar sırasında sigarasını bıraktı.

Yıllarca sevenlerinin karşısına ağzında sürekli yanan bir sigarayla çıkan, en hareketli çatışmalarda bile sigarası ağzından düşmeyen Red Kit'in önce sigarası "silindi". Ağzına küçük bir dal parçası "yerleştirildi".


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır