kapat

11.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hafiye gibi milletvekili
Köy Hizmetleri'ne ait bir aracın şoförünü ANAP'lı milletvekili Burhan Kara'nın kardeşi Ali Kara'nın inşaatına malzeme taşırken yakalayan DSP Giresun milletvekili Hasan Akgün soruşturma açılmasını sağladı

Giresun'un DSP'li milletvekili Hasan Akgün, "Köy Hizmetleri araçları özel işlerde kullanılıyor" iddiaları üzerine Eğribel yaylasında bulunan tüm inşaatları gözaltına aldı. Gece yaylada adeta pusuya yatan Akgün, günlerce süren takibin ardından bir gece yarısı Köy Hizmetleri'ne ait resmi plakalı bir aracın bir inşaata kum, çakıl, tahta gibi malzemeler taşıdığını öğrendi.

Söz konusu aracı yolda durdurup, kendisini tanıtarak şoföre malzemeleri nereye götürdüğünü soran Akgün, malzemenin ANAP Giresun milletvekili Burhan Kara'nın kardeşi Ali Kara'nın inşaatına taşındığını öğrenince aracı şantiyesine geri yolladı.

Hemen Köy Hizmetleri'nden sorumlu Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz'ı arayan Akgün, durumu bildirerek olaya el koyulmasını istedi. Bakan Yılmaz da, milletvekilinin uyarısı üzerine konuyu araştırıp olayla ilgili soruşturma başlattı.

Devletin araçlarının politikacılarca başka amaçlarla kullanılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Akgün, " Şoförün görev kağıdı yoktu. Kendisine bakanın kardeşi talimat vermiş. Burada ev yapıyorlar. Birçok köyün yolu yapılmayı bekliyor, araç sıkıntısına rağmen gece devletin araçları, sırf politikacı olduğu için başka amaçlar a hizmet ediyor. Bakan'dan yardım istedim. O da müfettiş gönderdi. Hafiyeliğim partizanca davranışları ortadan kaldırıncaya kadar sürecek" dedi.

KARA, SARHOŞLUKLA SUÇLUYOR
Milletvekili Burhan Kara'nın kardeşi Ali Kara ise DSP'li milletvekili Akgün'ü sarhoşlukla suçladı. Köy Hizmetleri'ne ait araçla taşınan malzemelerle çeşme yaptıracaklarını söyleyen Ali Kara, "Hasan Bey yaylalarda çok içti. Sarhoş olduğu için de gözleri iyi görmedi" diyerek kendini savundu.

Ufuk KEKÜL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır