|
|
Tek çözüm!
Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna'nın monoray projesine tam destek verdi
AKILCI ALTERNATİF ÇÖZÜM
Diğer adı "yükseltilmiş metro" olan "monoray" sistemini İstanbul için en akılcı çözüm olarak niteleyen Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, "Bunu ilk kez ben, seçim bildirgemde önerdim" dedi. Alp, Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna'nın bu konudaki girişimine destek verdi.
RAHAT, HIZLI VE GÜVENLİ
Monoray'ın kolonlardaki raylara asılı olarak yüksekten gittiğini, metroya göre birkaç kez ucuza malolduğunu, hızının metroyu üçe katladığını anlatan Alp şöyle dedi: "Yeraltının psikolojik gerilimi yok. Ucuz, hızlı, pratik ve güvenli. Aranılan tüm avantajlara sahip. İstanbul'a derhal kazandırılmalı."
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|