kapat

11.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Semanur ilk adımını attı
Türkiye'nin ilk siyam ikizleri Sedanur ve Semanur artık oyun bile oynuyor!

İSTANBUL Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde başarılı bir operasyonla birbirinden ayrılan ve geçtiğimiz Cuma günü taburcu edilen Türkiye'nin ilk siyam ikizleri Sedanur ile Semanur ev yaşamına uyum sağladı.

Gaziosmanpaşa 500 Evler'de oturan anne Kezban Alkan, ilk 24 saatin zorlu geçtiğini belirterek, "Hastaneden eve geldiğimiz gece hiç uyumadılar. İki gün boyunca duvara bakıp bakıp ağladılar. Ama Dr. Ebru Yeşildağ ile başhemşire Fikriye Kurtuluş ziyarete gelince çok sevindiler" şeklinde konuştu.

TELEVİZYON SEYREDİYORLAR
Ekonomik durumlarının kötü olması nedeniyle yatak alamadıklarını, kızlarını yere hazırladıkları bir yatakta uyuttuklarını belirten anne Kezban Alkan, "İkisi de hızla eve alışıyor. Televizyon seyrediyorlar ve birbirleriyle oynuyorlar. Hatta beni birbirlerinden kıskanıyorlar" dedi. Kezban Alkan, 6 kilo 800 gram olan Semanur ile 5 kilo 300 gram olan Sedanur'u artık evde yaptığı yemeklerin suyuyla beslediğini anlattı. Ameliyattan önce kardeşiyle karıştırılmaması için kulağına küpe takılan Semanur ise artık yürüteciyle geri geri adım atmaya bile başladı. Yoğun Bakım Ünitesi'nden daha sonra çıkan Sedanur ise daha yürütece binemiyor.

KISKANÇLIK BAŞLADI
Artık normal bir yaşama başlayan ikiz kardeşler, oyuncaklarıyla oynamaya da başladı. Semanur'un içine kapanık olmasına karşın Sedanur'un çevresiyle daha ilgili olduğunu söyleyen anne Kezban Alkan, "Sedanur onunla ilgilenmeyip Semanur ile ilgilendiğimde dikkat çekmek için ağlıyor" diye konuştu.

Türkan HİÇYILMAZ-Celal YILDIZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır