|
|
Öksüz'ün inadı pahalıya patladı
Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'ün THY'nin zam kararına onay vermemesi, Türk Telekom'da satılacak hisse oranının azaltılması gerektiğine ilişkin sözleri, yabancı ortağa ihtiyaç olmadığı yolunda açıklamalar yapması yüzünden Türkiye'nin iki önemli özelleştirme projesinde sıkıntı doğdu.
Öksüz'ün tavrı nedeniyle Türk Telekom'a yabancı yatırımcılardan hiç başvuru gelmedi ve 15 Eylül'de yapılacak özelleştirme ihalesinin iptali gündeme geldi. Ekim ayında ihaleye çıkması beklenen THY için de aynı tehlike belirdi. Öksüz'ün müdahaleci tutumu ile THY, 3 milyon dolar kayba da uğradı.
Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova "THY ve Türk Telekom, yabancı finans çevrelerinin Türkiye'ye bakış açısını belirleyecek iki önemli proje. Bu iki özelleştirmede yol alamazsak, Türkiye, özelleştirme defterini kapatır. Yabancı sermaye girişi beklentisini askıya alır. 3 yıllık programı da enflasyon hedefini de askıya alır" uyarısını yaptı.
YALOVA'NIN ÖNERİSİ
"Türk Telekom'un bugünkü yöntemle özelleşemeyeceği görüldü" diyen Yalova şu öneriyi gündeme getirdi: "Türk Telekom'un süratle özelleştirme kapsamına alınması ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı eli ile özelleştirilmesi gerekiyor. Biz buna hazırız."
Okan MÜDERRİSOĞLU
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|