kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Balyoz gibi Terim
Karizmamın altında ezilip gidenler, bastırılmış duygularını şimdi açığa vuruyor

SÜREN HATTAT
Fatih Bey sürç-i lisan etmiştir. Fiorentina'da kendi işine baksa daha iyi

İki duble viskiyi içen atıp tutuyor
Süper Kupa'yı alan G.Saray, Fiorentina'ya giden eski teknik direktörü Fatih Terim'in açıklamalarıyla sarsıldı. Önceki akşam Show TV'ye bağlanan Terim'in şu sözleri gündeme bomba gibi düştü: "Orada çalıştığım dönemde önümde ceketini ilikleyenler, kapımı vurmadan içeri giremeyenler, meydanı boş buldular. 2 duble viski içenler, kafayı bulup benim hakkımda atıp tutuyorlar. Üstelik bunlar yönetici, Süren'in yakınındaki kişiler. Bir de gözlüklü yönetici var (Celal Gürcan), gördüğüm yerde gözlüklerini alacağım. Süren'in dünürü bile Savarona'da beni konuşuyor. Onlara bu hakkı kim veriyor? Başkan niye müdahale etmiyor?"

Oturduğu masayı bile bana borçlu
"Faruk Süren G.Saray Başkanı olduğu için kendisine saygı gösteriliyor. Ama ben gittiğim her yere saygı götürüyorum. Eğer bugün Prens Rainer'in masasına oturuyorsa, benim ve futbolcularım sayesinde oturuyor. Karizmamın altında bugüne kadar ezilenler, anlaşılan şimdi bastırılmış duygularını açığa vuruyorlar. Ayaklarını denk alıp yüzüme konuşsunlar, adam gibi adam olsunlar. Benim G.Saray taraftarıyla aramı değil bir, 300 tane Süren bozamaz. Bugüne kadar sustum. Artık susmayacağım. İstiyorsa beni Disiplin Kurulu'na versin. Bakalım neler olacak?"

Süren: Bu sözleri hiç haketmedim
"Tüyler ürperten açıklamalar, G.Saray camiasını karıştırdı. Suçlamaların muhatabı G.Saray Başkanı Faruk Süren, bu tarz polemiklere girmenin kendisine yakışmadığını ifade ederken, şu açıklamayı yaptı: "Bir gazetede benim ağzımdan Terim'le ilgili bir ifade yayınlandı. Muhabiri arayıp, "Fatih'siz de oluyor" cümlesini söylemediğimi ifade ettim. O da özür diledi. Bunun üzerine "Bana söyleme, git Fatih'e anlat. Bunu okuyunca küplere binecek" dedim. Fatih'le konuştular mı, bilmiyorum. TV'deki sözlerinden Fatih'in fena halde gaza getirildiği anlaşılıyor. Yarın, bunları söylediği için üzülecektir. Çünkü, bunları haketmediğimi öğrenecek"

Düğün eviyiz ama keyif süremiyoruz
Süren'in bu konuyla ilgili bir basın toplantısı yapacağı da öğrenildi. Suçlamaların muhataplarından Futbol Şubesi Sorumlusu Burak Elmas, "Yorum yok" demekle yetinirken, "gözlüklü" yöneticilerden Osman Hattat "Terim, kimin gözlüğü alınır, kimin alınmaz iyi bilir. Eğer beni kast etmişse sürç-i lisan etmiş. Terim İtalya'da işine baksın" dedi. Celal Gürcan ise "Biz düğün eviyiz ama Süper Kupa'nın keyfini süremiyoruz. Yok Süren onu demiş, yok Terim bunu demiş. Kasıtlı bir yıpratma kampanyası yürütülüyor. Fatih Terim'e bu sözler yakışmıyor" ifadesini kullandı

Başkana karşı böyle konuşulmaz
Terim'in sözleri camianın ağır toplarını da şoka uğrattı. Eski 2. Başkanlardan Adnan Polat, "Fatih, G.Saray'a çok şey verdi. Ayrılırken şık bir şekilde gönderilmeliydi. Bu tür spekülasyonlar yapılmamalıydı. Bütün güzelliklere gölge düştü. Üslup hoş değil" dedi. Eski başkanlardan Alp Yalman ise "G.Saray'da yıllarca görev yapmış bir hocanın bu şekilde konuşması hiç hoş değil. Sadece G.Saray geleneğine değil her türlü geleneğe ters bir durum" yorumunu yaptı. Terim, dün SABAH'a konuyla ilgili şunları söyledi: "Başkan, beni arayıp özür dileyebilirdi. Artık bu konuda konuşmayacağım."

GÖKMEN ÖZDEMİR- YAŞAR YALÇIN-YASEMİN TAŞKIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır