kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Pompalamayın kardeşim
TBMM Trafik Komisyonu'nun İstanbul toplantısına, ileri sürücü teknikleri öğretmeni Demir Bükey de katıldı. Bükey milletvekillerine, gelişen teknolojiye ayak uyduramayan sürücü hatalarını anlattı. Bir de örnek verdi:

"ABS sistemi, frene dokunduğunuz anda devreye girer ve tekerlekleri bloke edip aracın kısa mesafede durmasını sağlar. Ama bizim şoförlerimiz ani duruşlar için, eski alışkanlıkla fren pedalına pompalayarak birden çok basıyor. ABS frene bir kere basılır. Pompalamayın kardeşim diyoruz, yine pompalıyorlar..."

Genç bakan
Sadi Koçaş, Atilla Karaosmanoğlu, Ferit Melen, Erol Yılmaz Akçal, Talat Halman gibi ünlü isimlerin de yer aldığı 1971'deki Nihat Erim kabinesinde, Gençlik ve Spor Bakanı olan Sezai Ergun, bugün tam 74 yaşında.

Öğretmen Okulları Genel Müdürlüğü de yapan Ergun, eşi ile birlikte baştan başa Karadeniz'i keşfediyor. Geçen hafta Amasra'daydı. Şimdi de tekne ustaları ile tanışmak için Kurucaşile'ye gidiyor. Ergun, yaşına rağmen dinç ve sağlıklı görüntüsü ile hâlâ "Gençlik ve sporu" temsil ediyor.

Herkese koltuk
TBMM 1 Ekim'de açılacak ama 10 gün yeniden tatile girecek. Bu sürede Meclis Başkan adayları belirlenecek ve üç yıllığına seçim yapılacak. 22 komisyona 22 başkan ve 440 üye ile 5 partinin 14 grup başkanvekili ve 35 grup yönetim kurulu üyesi seçilecek. TBMM Başkanı'nın yanı sıra, 19 kişilik Başkanlık Divanı üyesi de netleşecek.

Kabine ile birlikte koltukların toplam sayısı 567. Oysa Meclis'te 544 milletvekili var. 36 kişilik kabine ve 20 kişilik TBMM Başkanlık Divanı'nı çıkarınca da bu sayı 488'e düşüyor. Böylelikle Meclis'in komisyon ve grup yönetimi seçimlerinde 511 koltuk için 488 aday çıkacak. Bazı vekiller, iki hatta üç unvan sahibi bile olacak. Kimse açıkta kalmayacak.

Hayırlı damat
Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, geçen hafta Konya'da çocukluk arkadaşlarıyla hasret giderdi. Konya Valisi Ahmet Kayhan'ın da katıldığı akşam yemeğinde kuzu, saç böreği ve patlıcanlı ortadan oluşan Konya mutfağı mideye, kanun ve ud ustaları da kulaklara hitap etti.

Bakan, saat 02.00'de "Geç oldu, annem merak eder" diyerek arkadaşlarından ayrıldı. Geceyi de bir süredir hasta olan ve iki gün sonra kaybedeceğini bilmediği kayınpederi ile geçirdi. Keçeciler'in Konya'daki tek adresi, kamu misafirhaneleri ya da oteller değil, kayınvalidesinin eviydi.

Allah'ın fırını
ANAP lideri Mesut Yılmaz, deprem bölgesinde, milletvekilleri ve vatandaşlarla sohbet ediyordu. Söz döndü dolaştı, Türkiye'deki nüfus artışına geldi. Vatandaşlardan biri, "Doğan çocuğun rızkını Allah verir" dedi. Hemen yanında oturan diğer vatandaş da cevabı yapıştırdı

- Allah'ın fırını vardır...

Komutandan Çökertme
Ege Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan, 69. İzmir Erternasyonel Fuarı'nın gala gecesinde, "Çökertme" çalınınca kendini piste attı. Doğan, ustalıkla "Çökertme" oynarken, İzmir Valisi Alaaddin Yüksel, Emniyet Müdürü Hasan Yücesan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Priştina alkışla tempo tuttu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır