kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Evraklara değil binaya acıyorum
Başkan Kamil Mutluer: 1996 yılından beri o binada evrak saklanıyor.

Evrak koyacak yerimiz kalmadı. Denetim kuruluşu muyuz, Sayıştay'ın yeni merkez binası inşaatının bodrumunda tutulan arşivlerin tutuşmasıyla geçen Cuma günü başlayan yangın, önceki gece söndürüldü ve hasar tespiti çalışmaları başladı. Sayıştay Başkanı Kamil Mutluer, "Yangınla ilgili bir kriz masası oluşturuldu. Yangın yerinde tespite başlamamız, soğutma çalışmaları nedeniyle bir-iki günü alabilir. Olayın ihmal mi, sabotaj mı ya da başka bir nedenden mi kaynaklandığı da araştırılıyor" dedi. Yanan arşiv belgelerinin niteliği üzerine de konuşan Mutluer, "Yanan evrakların değeri sıfıra yakın. Hepsi üzerindeki işlemi tamamlanmış evrak. Ben evraklara değil, binaya acıyorum" dedi. Sayıştay Başkanı Mutluer şöyle konuştu:

"Bize yılda 850 ton evrak geliyor. 10 yıllık evrak diye hesaplasanız, her an elimizde 8.500 ton evrak var. Bunları koyacak yerimiz yok. Şu anda 36 bin metrekare arşiv alanımız var. 16 bin metrekare Eskişehir yolunda, 10 bin metrekare eski Sayıştay binasında, 9 bin metrekare de işte bu yanan yeni binada.

1996'da zamanın Sayıştay Başkanı Vecdi Gönül'ün yer sıkıntısı nedeniyle Bayındırlık Bakanlığı'na başvurmasıyla taşıma izni verilmiş. 1996'dan bu yana bu binada arşiv saklanıyor. Tabii ki korumasız vaziyette, burada saklanması doğru değil. Ama Vecdi Bey ne yapsındı, biz ne yapalım? Zor oyunu bozar.

Sayıştay Başkanı Mutluer, çözüm önerisini ise şöyle açıkladı: "Bu durumu Sayın Hüsamettin Özkan'a da aktardım. Denetim sonucu hukuki sorun saptanan evrakları ilgili dairesine aktarmak, ilgisiz evrakları da kaynağına göndermek lazım. Sayıştay'ı bir arşiv dairesi olmaktan çıkarmak lazım."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır