kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Vekile aşk tuzağı
MHP İstanbul Milletvekili Bozkurt Yaşar Öztürk, Şenay Plevne adlı kadının "Aşk sahnelerimizi kasete aldım" deyip 150 milyar istediğini belirterek polise başvurdu

MHP İstanbul Milletvekili Bozkurt Yaşar Öztürk, kendisine bir kadın tarafından santaj yapıldığı İddiasıyla İstanbul Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi'ne başvuruda bulundu. 6 çocuk babası Öztürk, bu başvurusunda Şenay Plevne adlı bir kadının kendisine kasetle şantaj yaptığını ve para istediğini öne sürdü.

İddiaya göre, dul ve bir çocuk annesi olan, iş takipçiliği yaparak geçimini kazanan Şenay Plevne, Acıbadem'deki evinde milletvekiliyle sevişirken gizli kamerayla görüntülenmiş kaset bulunduğunu ileri sürerek santaj yapmaya başladı. Plevne'nin, "Banka hesabıma 150 milyar lira yatırmazsan, bu kaseti eşine gönderirim. Seni rezil ederim" diye tehditlerde bulunduğu anlatan milletvekili, "Kasetteki kişi ben değilim. Bir başkası. O kadınla hiç ilişkim olmadı" dedi. Olayı soruşturan polis, Şenay Plevne'yi ve ona yardım ettiği öne sürülen Dr. Sezai Çelik'i gözaltına aldı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Çaykur Genel Müdürlüğü'nde görevli olan Çelik'in evinde yapılan incelemede ise el kameraları ve video kasetler bulundu. Sorguları tamamlanan zanlılar ilk önce İstanbul DGM'ye sevkedildiler. DGM de dosyayı, olay yerini gözönünde bulundurarak "görevsizlik" kararıyla Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.

KASETİ BİLİRKİŞİ İNCELEYECEK
Önce Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Alaaddin Demir'e ifade veren, ardından da mahkemeye sevkedilen zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. El konulan kasetlerin bilirkişi tarafından inceleneceği, Şenay Plevne ve Sezai Çelik hakkında "şantaj" suçundan dava açılabileceği bildirildi.

Veli SARIBOĞA Ğ İsmail ERBEN Ğ İhsan DEMİR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır