kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gülen'e DGM müjdesi
İstanbul 2 No'lu DGM heyeti, Gülen'in gıyabi tutukluluk kararını kaldırdı

Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel'in, hakkında soruşturma yürüttüğü Fethullah Gülen'in gıyabi tututluluk kararı dün kaldırıldı. Şerafettin İste başkanlığındaki İstanbul 2 No'lu DGM heyeti, Gülen'in avukatlarının itirazı üzerine, 23 Ağustos4ta gönderilen ve 12 klasörden oluşan dosyanın incelenmesini tamamladı. Heyet, istem doğrultusunda Gülen hakkındaki gıyabi tutuklama kararını kaldırdı.

Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel, yaklaşık 1 yıldır hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7. maddesi uyarınca soruşturma yürüttüğü Gülen'in gıyaben tutuklanması amacıyla 3 Ağustos 2000'de Ankara 1 No'lu DGM Yedek Hakimliği'ne başvurmuştu.

YEDEK HAKİM REDDETMİŞTİ
Yedek Hakim Ramazan Aksan, 7 Ağustos günü bu istemi reddetti. Yüksel, bu karara ertesi gün itiraz etti. İtirazı 11 Ağustos 2000'de kabul eden Ankara 2 No'lu DGM, CMUK'un 104. maddesi uyarınca oybirliği ile Gülen'in gıyaben tutuklanmasını kararlaştırmıştı. Gülen'in avukatları ise bir üst mahkeme olan Ankara 1 No'lu DGM'de bu karara itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren Ankara 1 No'lu DGM heyeti de itirazı karara bağlamak üzere, dosyayı İstanbul DGM'ye göndermişti.

Yüksel: Takdir hatası olarak yorumladım
ANKARA DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel, İstanbul DGM'nin Gülen hakkındaki gıyabi tutuklama kararının kaldırılmasını "takdir hatası" olarak nitelendirdi. Yüksel, "Bence takdir hatası var. Bundan sonra normal prosedür devam edecek. Biz davamızı açacağız" diye konuştu. Davayı ne zaman açacağı sorusuna da Yüksel, "En kısa zamanda" karşılığını verdi. Savcı Yüksel, İstanbul DGM'nin kararına itiraz yolunun açık olup olmadığı sorusunu da, "İtiraz edemiyoruz. Yasal hakkımız yok" dedi.

Veli SARIBOĞA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır