kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Yakışıyor mu?

Neler oluyor G.Saray'da? Paylaşılamayan ne? UEFA Kupası kazanıldı, ikinci günü bir cip krizi, arkasından logo sorunu çıktı. Bu defa da Süper Kupa alındı, yine ortalık karıştı.G.Saraylılar'ın sevinçleri yine kursaklarında kaldı.

Bu kadar tecrübeli insanlar niye kendilerine zarar vereceğini bile bile böyle yanlışların içine düşerler, anlamak mümkün değil. Silah zoruyla konuştursanız onlara ancak bu kadar zarar veren ifadeler söyletebilirsiniz. İyi profesyoneller kriz yaratmazlar, yaratmamalıdırlar. Tabii eğer bundan bir fayda ummuyorlarsa!

G.Saray kimsenin tartışamayacağı büyük bir başarı yakaladı. Ve bunda Fatih Terim, tüm futbolcular, yönetim ve personeline kadar herkesin payı var. Bunu görmezden gelmek çok ayıp. Yeni teknik adam Lucescu'ya destek olmak tabii ki gerekli. Süper Kupa'yı alan bir takımın başında olduğu için tabii ki o da sevinecek. Ama şu bir gerçek ki, bu takım Lucescu'nun takımı falan değil. Bir takımı yaratmak bu kadar kolay değil. Şu ana kadar "Eseri" denebilecek teknik ve idari fazlaca bir katkısı yok. İnşallah ileride olur.

Süper Kupa sonrası Terim'i, Hakan Şükür'ü, Arif'i, başarıdan soyutlamak G.Saray başkanına hiç yakışmadı.

Terim lafı fazla uzattı
Şimdi gelelim Terim'in TV'deki cevabına... Eğer çıkıp sadece çok üzüldüğünü, bunu haketmediğini söylese ve takdiri kamuoyuna bıraksa, çok daha büyürdü. Tıpkı Hakan'a yanıt vermediği gibi. Konuşmalarında G.Saraylılık kavramını da çok fazla kullandı. Buna da hiç gerek yoktu. Ne G.Saraylılar onu, ne de onun G.Saray'ı unutması mümkün... Bunu defalarca hatırlatmasına gerek yok.

Terim, Türkiye'de gerek teknik olarak, gerekse yönetim anlayışı olarak büyük bir devrim yapmış, büyük bir başarıya imza atmıştır. Ama bunu salt G.Saraylı olması nedeniyle yapmamıştır. G.Saray ona büyük fedakarlıklarla hakettiği ücreti ödemiştir. Eğer sadece G.Saraylılık olsaydı, şartlar ne olursa olsun kalması gerekmez miydi? Tabii ki, böyle bir şeyi beklemek mümkün değil. Olayı bu platforma çekmek de çok doğru olmasa gerek.

Konuşmalar, tartışmalar üzücü. Başarılı insanları ve kurumları yıpratıyor. Milyonlarca G.Saraylı da, başarıyı doyasıya yaşayamıyor. Artık buna bir son verilmeli.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır