kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yeşilçam bozuldu taksici oldu!
Tarık Akan, kötü filmlerde rol almamak için 5 yıl boyunca geçimini ticari taksi işletmeciliği yaparak sağladığını söyledi

HER şey Yeşilçam'ın sıkıntılı bir döneme girmesiyle başladı... Yılda 270'ten fazla filmin çevrildiği Yeşilçam'da, doğru dürüst film çekilmez oldu; porno filmler ortalığı kasıp kavurdu! Bu durum, pek çok Yeşilçam emektarını bir tercih yapmak zorunda bıraktı: Ya kalitesiz filmlerde oynayacak ya da başka ekmek kapısı arayacaklardı... İşte tam bu dönemde Türk sinemasının ünlü aktörlerinden Tarık Akan da seçimini yaptı ve kendine bir ticari taksi satın alarak geçimini sağladı.

Ünlü sanatçı, kimsenin bilmediği bu gerçeği, tam 11 yıl sonra şu sözlerle açıkladı: "1989 ve 90'lı yıllarda Türk sineması çok büyük bir kaos yaşıyordu. Piyasanın şartları çok kötüleşmişti. Ortaya çıkan projelerde de ben çalışmak istemiyordum. Çünkü hiçbiri benim sanat anlayışıma uymuyordu. Aileme bakmak zorunda olduğum için ben de ticari taksi işine girdim."

"3 TAKSİM VARDI"
3 çocuğunun rıskını taksilerden sağladığını belirten Akan, "Neden ticari taksi işletmeciliğini seçtiğimi bilmiyorum. Herhalde kader o yönde sürükledi ya da param ancak ona yetti. Aklımda kalan tek şey, plakalarının satıldığında iyi para etmesiydi" diye konuştu. Tarık Akan işe 1 araçla başlamış sonradan işi genişletip 3 taksi sahibi olmuş. Kanunen sadece bir araca sahip olabileceği için de kendine Kozalak Zeki isimli bir de ortak bulmuş.

"İŞİ BIRAKTIM ÇÜNKÜ..."
Sanatçının 1991'de satın aldığı '34 THU 15' plakalı aracı hâlâ İstanbul Otomobilciler Ve Esnaf Odası'nda Tahsin Tarık Üregül yani kendi adına kayıtlı. 5 sene ticari taksi işleten aktör, hiç taksi kullanmamış. Akan, şoförlerle uğraşamayınca 1994'te 2 aracı satmış.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır