kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İbrahim Tatlıses kendini bitiriyor
Derya Tuna ile kendisini canlı yayında yüz yüze getiren Reha Muhtar'a kin kusan İbrahim Tatlıses, önceki gün yaptığı açıklamalara çabuk yanıt aldı.

Show TV Haber Genel Yönetmeni Reha Muhtar, "Ben bu tür sözleri bir sanatçıya yakıştıramıyorum. Çok ama çok talihsiz bir açıklama. Bunlar mafyavari yöntemler. Bence İbrahim Tatlıses böyle konuşarak kendini bitiriyor" dedi ve şöyle devam etti: "Sanatçılar insanın kalbine sevgiyle aşkla girerler. Böyle tehditle olmaz. Ben bugüne kadar hayatımda çok tehdit aldım. Benim açımdan bir şey ifade etmez. Benim yayın politikamda bir değişiklik olmaz. Ama böyle bir şey sanatçıya hiç yakışmaz."

İDDİALARA CEVAP
Muhtar, Tatlıses'in kendisini reyting uğruna harcadığı yolundaki iddiasına ise şu yanıtı verdi;

"Bunları konuşmaya değmez. Ben cevap hakkı oluşturacak durumlarda gerekli kişileri konuşturdum. Derya Hanım aradı onu konuşturdum. Daha sonra kendisi bir gazeteci arkadaşımızın yayına bağlanmasını istedi. Onu da bağladım. Yayıncılığın etik ilkeleri vardır, ben de o etik ilkeleri devam ettiririm. Eğer bir yanıt hakkı oluşuyorsa o kişiyi de yayına alırım. İbrahim Tatlıses gerçekten çok sinirli. Ne diyeceğini şaşırmış durumda. Ama en son sözleri çok tehlikeli. Tehditler savurmakla iş başka boyutlara gider. Tehdidi çok açıktır, aşikardır. Korkutma ve tehditler insanlık dışı eylemlerdir. Böyle konularda polemik yapılmaz. Bu açıkça bir tehdittir. Ama ben bir yayıncıyım, kimin için cevap hakkı oluşursa onu da yayınıma alırım. İbrahim Bey insanları karıştırıyor. Yayındayken 18 yıllık hayat arkadaşına 'terbiyesiz kadın' dedi. Galiba gerçekten de çok kötü durumda. Çok başka yerlere gitmeye başladı olay."

SUSMA KARARI ALDI
İzmir Fuarı'ndaki açıklamaların ardından yine sessizliğe bürünen İbrahim Tatlıses ise yeniden kabuğuna çekildi. Dün bu tartışmayla ilgili fikirlerini sorduğumuz sanatçı, son günlerde basında kendi hakkında çıkan haberlerden yorulduğunu ifade ederek "Bu tip iftiralara cevap vererek kimsenin ekmeğine yağ sürmeyeceğim" dedi. Bundan sonra susma hakkını kullanacağını belirten Tatlıses, artık yalnızca işiyle ilgileneceğini, yalan haberler karşısında hakkını aramak için de yasal yollara başvuracağını söyledi.

İBO'YA KINAMA
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Magazin Gazetecileri Derneği, Reha Muhtar'ın tehdit edilmesi ile kameraman Fevzi Yalçın'a yönelik saldırıyı kınadı. TGC`den yapılan yazılı açıklama şöyle: "Meslektaşlarımız, bütün tehdit ve saldırılara karşın, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'nde yer alan 'Gazeteci, bilgi ve haber alma, yorum yapma ve eleştirme özgürlüklerini ne pahasına olursa olsun savunur' ilkesi uyarınca çalışmalarını sürdüreceklerdir. Unutulmasın ki kaba kuvvet, gazetecilerin doğru bildiklerini kamuoyuna yansıtmalarına hiçbir zaman engel olamamıştır."

Öte yandan Magazin Gazetecileri Derneği de İbo'yu kınadı. Bu konudaki açıklama özetle şöyle: "Tatlıses'in son olarak İzmir Fuarı'nda 18 yıllık hayat arkadaşı Derya Tuna'dan ayrılmasının sebebi olarak gösterdiği haber spikeri Reha Muhtar'a yönelik açıklamalarını vahim ve bir o kadar da düşündürücü buluyoruz. Tatlıses'i, 'kendi hukukunu kendi tesis etmeye' değil, yapılan haberlerin 'yalan' ve 'iftiralarla dolu' olduğunu düşündüğünde, T.C. Mahkemeleri'ne başvurmaya, hakkını adalette aramaya davet ediyoruz."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır