kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İhmale rekor tazminat istedi
Bursa'da 5 metrelik kazı çukuruna düşerek kısmi felç geçiren Dr. Hülya Erdem, kazıyı yapan BUSKİ aleyhinde 42 milyar liralık tazminat davası açtı

Bursa Darmstad Caddesi'nde bir yıl önce 5 metrelik kazı çukuruna düşerek kısmi felç geçiren Dr. Hülya Erdem, kazıyı yapan Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) ve inşaat firması aleyhinde 42 milyarlık tazminat davası açtı. Erdem, 11 Kasım 1999 tarihinde Darmstad Caddesi'nde otomobiliyle yol alıyordu. Hava karanlıktı... Birden, etrafına hiçbir uyarı levhası konmayan 5 metrelik çukura düştü.

Erdem, bu kazadan sağ kurtuldu! Ancak kısmı felç geçirdi, haftalarca hastanede kaldı, çok sevdiği işinden ve pek çok alışkanlığından vazgeçmek zorunda kaldı.

TÜM DÜZENİM BOZULDU
Ve sonuçta Hülya Erdem dün, avukatı Yunus Egemenoğlu aracılığıyla BUSKİ, inşaat firması Atılım İnşaat ve VİTAŞ aleyhinde Bursa 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne, 40 milyarı manevi ve 2 milyarı da maddi olmak üzere 42 milyarlık tazminat davası açtı.

Erdem, kazanın gece meydana geldiğini, çukurun çevresine güvenlik önlemi olarak herhangi bir işaret yerleştirilmediğini söylerken, vatandaşların bu tür çukurlardan rahatsız olduğunu, ancak "şikayet edecek kurum bulamadığını" savundu.

İŞİM YOK
İl Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı Şube Müdürülüğü'nde çalışan Doktor Erdem, kazadan sonra kendisine iş göremez raporu verildiğini, eski işine dönemeyeceğini söyledi. Avukat Yunus Egemenoğlu ise maddi tazminat talebinin bilirkişi raporuna göre artacağını söyledi.

Hakan KARABAY


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır