kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ünlüler burada ağırlanacak!
15 Eylül'de Adalet Bakanlığı'na teslim edilecek olan Kocaeli F Tipi Cezaevi, Alaattin Çakıcı, Salih Mirzabeyoğlu, Mehmet Ali Ağca gibi ünlü konuklarını ağırlayacağı günü bekliyor

Türkiyenin en popüler cezaevi unvanını elinde bulunduran Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'nin ünlülerini ağırlamaya hazırlanan Kocaeli F Tipi Cezaevi'nin inşaatı tamamlandı. Özyapı İnşaat tarafından yapımı gerçekleşen cezaevinde 59'u tek kişilik, 103'ü de üç kişilik olmak üzere 162 koğuş bulunuyor. Tek kişilik koğuşlar, tek katlı, 14 metrekare olurken, üç kişilik koğuşlar ise çift katlı ve 50 metrekare olacak.

3.5 trilyona maloldu
Yapımına 7 Mayıs 1999'da başlanan ve anahtar teslimi 3 trilyon 500 milyar liraya ulaşan, 150 dönümlük arazi üzerindeki, 40 bin metrekarelik cezaevini, Adalet Bakanlığı 15 Eylül'de teslim alacak. Sadece güvenlik cihazlarına ise yaklaşık 1 trilyon lira ödenen cezaevinde, başta personel olmak üzere avukat ve hükümlüleri tanıyan el biometreleri bulunacak. Böylece mahkumların, ziyaretçilerle yer değiştirerek kaçması engellenecek. Duvarları beton perde olan cezaevinde, cep telefonları asla kullanılamayacak.

İtalya'dan Haziran'da getirilen Mehmet Ali Ağca, Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne gönderilmeyeceğini umuyor. Gerekçesini ise şöyle açıklıyor: "Ben terör ve mafya suçlusu değilim. Şu an yargılandığım gasp suçu adli bir suç."

Tebernüş KİREÇÇİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır