kapat

29.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yapışık ikizlerin şansı aynı olmadı
Adanalı yapışık ikizlerin kalbi geçen cumartesi dururken, başarılı bir ameliyatla ayrılan İstanbullu ikizler her geçen gün büyüyor

Bundan birkaç ay önce İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 12 saatlik başarılı bir ameliyat sonrasında birbirlerinden ayrılan yapışık ikizler Sedanur ve Semanur artık bağlı bulundukları cihazlardan tamamen ayrıldı. Annelerinin kucağında kendilerini ameliyat eden Prof. Dr. Daver Yeker'e bol bol gülücükler dağıtan ikizler, evlerine gidecekleri günü bekliyor. Yeker, çocukların en geç 15 gün içinde taburcu olacağını söyledi ve ekledi " Yaşıtları ile aralarında sadece kilo problemi var".

Diğer taraftan 19 Temmuz'da Adana'da dünyaya gelen üçüz bebeklerden göğüslerinden yapışık olan Eda ve Seda geçen cumartesi öldü. .

EDA SAYESİNDE YAŞIYORDU
Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erbuğ Keskin, "Cumartesi günü Eda'nın kalbi durdu. Seda'nın yaşatılabilmesi için ayırma ameliyatına karar verdik. Seda, Eda sayesinde yaşayabiliyordu. Çünkü kalpleri, karaciğerleri ve ince bağırsakları birdi. Elimizden geleni yaptık ama ameliyatı yapamadan onu da 9 saat sonra kaybettik."

AYLA ÖZCAN Ğ NAZAN ERDEM Ğ HALİL BİLEK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır